Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alianța USR PLUS: Propuneri pentru domeniul educațional

Copiii au nevoie să se bucure de a fi copii, iar noi avem datoria de a le fi astfel aproape atât lor cât și părinților lor. Propunem astfel implementarea învățământului „într-un schimb unic”, urmând a iniția un plan național pentru construcția de infrastructură școlară suplimentară dar și pentru închirierea pe termen lung a unor spații potrivite și dedicate activității didactice, cu respectarea numărului maxim de elevi în fiecare clasă.
 Școala „de la 8 la 5” presupune ca elevii să participe la orele de studiu dimineața, să beneficieze la prânz de o masa caldă, iar după-amiază să aibă timpul necesar pentru a se implica în activități precum temele, cluburi de interes, antrenamente sau activitățile sportive ori de socializare. Prin acest proiect, ne dorim să oferim un sprijin și elevilor din medii sau comunități defavorizate, cei care, din păcate, nu au întotdeauna posibilitatea unei mese sănătoase, prânzul gratuit urmând a consta într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă în limita zilnică a 10 lei/copil.
„Școala după școală”, o continuare a acestui proiect, vizează stimularea activităților extrașcolare, un garant al îmbunătățirii calității vieții copiilor și a rezultatelor lor la învățătură. Acest program vine și în întâmpinarea nevoii părinților de a-și putea lua copilul de la școală după terminarea serviciului, oferind un sprijin suplimentar familiilor monoparentale sau părinților care nu au în grija cui să-și lase copiii în timpul după-amiezii, cât ei sunt încă la lucru.
? Poți citi integral angajamentele noastre din domeniul educației, pe www.usrplus.ro! Pe 6 decembrie, votează Alianța USRPLUS la Alegerile Parlamentare!
Sursa: USR Dâmbovița facebook
Distribuie acest articol Oficial Media
Share