Alocările bugetare către primării prilej de scandal în Consiliul Județean Hunedoara

În ședința de consiliul județean, consilierii liberali au depus un amendament vizavi de alocările bugetare către primăriile hunedorene.  Iar amendamentul depus de consilierii județeni PNL la proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.316,00 mii lei, reprezentând Fond la dispoziția Consiliului județean pe anul 2020, nu a trecut. Banii respectivi vin de la Guvern, dar sumele cele mai importante  au fost virate de coducerea PSD a CJ Hunedoara către localitățile conduse cu preponderență de primari PSD.

!PNL va ataca hotărârea în contencios administrativ!,  a declarat la finalul ședinței  Adrian Nicolae David, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara.

Conform hotărârii aprobate  de  CJ Hunedoara, unde majoritari sunt consilierii social – democrați, cei mai mulți bani au ajuns la administrațiile locale conduse de primarii PSD. Practic, conform calculelor făcute de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, care s-a revoltat public împotriva acestei decizii, administrațiilor PNL din județ le-a fost împărțită aproximativ 13% din suma totală și asta în condițiile în care sub administrațiile PNL în județ există cam 40% din populația județului.  Pentru Petroșani,s-a alocat suma de 300.000 de lei (3 miliarde de lei vechi), mai puțin decât pentru orașe mai mici și chiar decât unele comune. Mai grav, municipiul reședință de județ, Deva, a primit ZERO lei, niciun ban.  Sumele  primire  provin  din impozitul pe venit, cota de 6% care revine Consiliilor Județene.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share