22/10/2021

Alte familii de afgani au ajuns în Luxemburg cu ajutorul NATO

Marți (12 octombrie 2021), șapte cetățeni afgani au ajuns în Luxemburg pentru a începe o nouă viață.  Ei  au părăsit facilitățile temporare din Kosovo, unde fuseseră cazați de la evacuarea lor din Kabul în august și unde, trupele de la Forța de Răspuns a  NATO au ajutat la amenajarea unor locuințe, îngrijire și sprijin, inclusiv prin intermediul sediilor individuale și familiale, facilități de luat masa, centre medicale și dentare, săli de ședințe, zone de recreere pentru adulți și copii și spații de cazare religioase.

” Suntem recunoscători reprezentanților instituțiilor kosovare și personalului Comandamentului Forței Comune Aliate Napoli și Task Force Noble pentru munca lor mare și coordonarea cu autoritățile noastre, pentru a asigura un proces ușor,  pentru relocarea acestor cetățeni afgani în Luxemburg. Îi primim cu căldură și îi sprijinim pe măsură ce încep o viață nouă ”,  a trasmis Natacha Gomes, Chargée d’affaires a.i. la Ambasada Luxemburgului în Kosovo.

Datorită eforturilor comune ale aliaților, aproximativ 2.000 de afgani care au lucrat cu NATO și familiile acestora au fost evacuați din Kabul în august, ca parte a celei mai mari misiuni de evacuare din istoria NATO. NATO a lucrat 24 de ore din 24 pentru a coordona evacuările, iar ambasadorul principal al NATO, reprezentantul civil Stefano Pontecorvo și personalul său au jucat un rol cheie în acest sens.

Pe parcursul a două săptămâni, peste 120.000 de persoane au fost transferate,  trupele din SUA, Marea Britanie, Turcia și Norvegia au jucat un rol cheie în securizarea aeroportului și în operarea unui spital de campanie, în timp ce aproximativ 800 de angajați ai NATO au menținut operațiuni cheie, cum ar fi alimentarea și comunicațiile. Aceste eforturi comune continuă. În ultimele săptămâni, 80 de foști angajați afgani și familiile acestora s-au strămutat în Norvegia, peste 100 în Regatul Unit, aproximativ 100 în Germania și alți câțiva sute,  în alte țări aliate.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share