Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Oamenii ne-au susținut cu aplauze, cu claxoane, ceea ce ne-a motivat să continuăm”

Ștafeta Veteranilor Invictus”, reprezentată de un drapel tricolor, purtată de un civil și un militar pe mai multe trasee simbolice stabilite prin diferite orașe ale țării, va trece, și prin Deva, pe 19 octombrie. Evenimentul, ce ajunge anul acesta la ediția a opta, se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării „Zilei Armatei Române”.

Record personal stabilit la Ștafeta Veteranilor INVICTUS
Să alergi 82 de kilometri în 7 ore și 24 de minute pare imposibil pentru un om obișnuit. Pare destul de dificil de atins o astfel de performanță chiar și pentru un alergător de ocazie. Dar pentru cineva care și-a propus să își testeze limitele și să își depășească propriul record este, într-adevăr, o reușită. Cel care a atins această limită a făcut-o cu gândul la eroii și la veteranii Armatei României.
Locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă a pornit în cursa “Ștafeta Veteranilor Invictus”, alături de alți militari din Dobrogea, pe o vreme neprietenoasă, cu vânt puternic și ploaie măruntă. Motivat de sloganul “GO INVICTUS!” și animat de atmosfera camaraderească din echipa de atleți, printre care s-au aflat Bogdan Drăcneanu (și el cu același număr de kilometri- 82), Ciprian Potnog și Constantin Ivan.  “Pe parcurs au fost momente critice din punct de vedere fizic, dar mentalul a fost mai puternic și m-a determinat să merg înainte. Depășind cei 44 de kilometri până la Medgidia, am realizat că parcurgerea întregului traseu, până la Borcea, este posibilă”, a spus ofițerul. Recordul personal la maratoanele la care a participat în ultimii ani a fost de puțin peste 42 de km în trei  ore și 19 minute.
Cătălin Butnariu-Bompa a spus că ” Ștafeta le-a oferit alergătorilor și ocazia să vadă o parte din sud-estul țării în <<pas alergător>> .  Ne-am bucurat mult atunci când am văzut oameni care ne-au susținut cu aplauze, cu claxoane, ceea ce ne-a motivat să continuăm”, a mai adăugat locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa.
Această cursă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul inimoșilor membri ai Asociației Voluntarilor INVICTUS, deopotrivă organizatori și alergători, Ionel Eugen Dida și Gheorghe Gherghe și al unităților militare din Dobrogea care au pus la dispoziție mijloace de transport (Regimentul 53 RAA Medgidia), autosanitară (Regimentul 53 RAA Medgidia) și autoturisme de Poliție Militară (Brigada 9 Mecanizată.) care să îi însoțească pe alergători pe traseul albastru, până la Borcea.

Toate poveștile încep cu sintagma „A fost odată…”, însa a  lor  începe cu „A fost, este și va continua”, deoarece,  povestea Invictus România nu se va sfârși niciodată.

Povestea Invictus România începe în anul 2014, atunci când un grup de voluntari militari și civili, inspirați de organizarea la Londra a primelor jocuri Invictus sub patronajul prințului Harry de Wales, al Marii Britanii, au început un proiect de educaţie care, dincolo de ideea de promovare a valorilor militare şi naţionale, şi-a propus să sensibilizeze societatea civilă asupra recunoştinţei care se cuvine camarazilor noştri răniţi în acţiuni militare și să ducă și militarii răniți români la Invictus Games. Voluntarii Invictus au ales sportul ca principal mijloc de exprimare şi s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât şi din cel civil: motivarea și sprijinirea militarilor răniţi pentru a participa la Jocurile Invictus. Începând cu toamna anului 2014, aceștia au organizat, în spiritul Jocurilor Invictus, o serie de evenimente sportive și de fund-raising în care au angrenat și veterani din teatrele de operații, inclusiv răniți și invalizi.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share