” AMERICA NU SE VA LĂSA INTIMIDATĂ … VOM CONTINUA EVACUAREA”

Trupele americane şi-au început retragerea de pe aeroportul din Kabul, a anunţat sâmbătă Pentagonul, în timp ce operaţiunea internaţională de evacuare din capitala afgană este pe sfârşite. Cel puţin 72 de civili şi 13 soldaţi americani au fost ucişi precum şi 60 de persoane au fost rănite în urma celor două explozii produse în apropierea aeroportului din Kabul, unde mii de cetăţeni afgani sunt aglomeraţi în încercarea de a părăsi ţara înaintea încheierii operaţiunilor internaţionale de evacuare. Mai mulţi militari americani au fost ucişi sau răniţi în atentat.

” America nu se va lăsa intimidată. Nu ne vom lăsa descurajaţi de terorişti. Nu îi vom lăsa să oprească misiunea noastră. Vom continua evacuarea. De asemenea, le-am ordonat comandanţilor mei să dezvolte planuri operaţionale pentru a lovi bunuri, facilităţi şi conducerea ISIS-K (de la numele provinciei Khorasan – n.r.). Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul şi locul pe care îl vom alege”,a transmis președintele american într-o conferință de presă.
După ce talibanii au cucerit capitala Kabul pe 14 august, soldaţii americani rămaşi în Afganistan după retragerea etapizată a trupelor internaţionale din această ţară au fost grupaţi pe aeroportul capitalei afgane pentru a asigura desfăşurarea unui pod aerian de evacuare a străinilor şi afganilor care au colaborat cu trupele străine sau sunt consideraţi ”vulnerabili” în urma preluării puterii de către talibani.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share