Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Foto credit https://arbiteronline.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2016/09/33398-FACEOFF-1459162032-169-640x480.jpg

Oana Stiff – Oficial Media
Update 6:30 Clinton 209 – 232 Trump [Estimari CNN]. America își alege astăzi cel de-al 45-lea președinte. Statisticile sunt împărțite, dar cel puțin până săptămâna trecută Hillary Clinton se regăsea în fruntea acestei campanii. Trump a câștigat ceva teren în ultimele zile, dar va fi oare de ajuns? 

Această campanie a fost neobișnuită din foarte multe puncte de vedere, nelipsită de scandaluri și transformată pe final într-un circ mediatic. Milioane de americani se află încă la această oră în secțiile de votare de pe cuprinsul celor 50 de state americane. Hillary Clinton și-a încheiat ieri campania chiar în orașul în care se întâmplă să locuiesc, Grand Rapids, statul Michigan și Carolina de Nord. Donald Trump s-a aflat în Leesburg, Virginia duminică după o zi în care a făcut campanie în 4 state diferite în speranța că va putea recupera decalajul față de Clinton.

În această dimineață și după-amiază mai bine de 50 de milioane din cei 200 de milioane de americani cu drept de vot și-au exprimat alegerea pentru un nou președinte. Secțiile de votare se vor închide pe coasta de est la ora 7 seara (2 de dimineață ora României), și abia peste 3-4 ore în celelalte state. 

Rezultatul alegerilor va fi aflat mult mai târziu în cursul acestei zile  (8 Noiembrie) deoarece vastul teritoriu american de la est la vest curinde 9 fusuri orare, de pe coasta Atlanticului până în Alaska pe coasta de vest și Insulele Hawaii și Somoa din Pacific și Polinezia.

Hillary Clinton a votat în această dimineață în Chappaqua, statul New York orașul-reședință al familiei Clinton încă din 2001, după terminarea mandatului președintelui Bill Clinton. Donald Trump a a votat la una din secțiile de votare din apropierea locuinței sale din New York.

Este pentru prima dată în istoria alegerilor pentru un președinte american când ambii candidați sunt caracterizați atât de negativ. Drumul spre victorie al lui Trump pare foarte îngust, o statistica provizorie a RealClearPolitics o dă câștigătoare pe Clinton cu un procentaj de 3.3% la nivel național.

Populația de culoare, cea hispanică și femeile vor vota majoritar în favoarea lui Clinton. Trump are de partea sa persoanele înstărite, oameni de afaceri, populație majoritar albă trecută de 60 de ani.

Rezultatul final al alegerilor va fi redat în această noapte, aproximativ 2 AM ora Americii.

Oana Stiff, Michigan SUA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share