31/07/2021

Soluțiile PSD pentru resuscitarea sistemului medical din România

carmen-holban-5

Deși sistemul de sănătate este la pământ, contribuabilul, cetățeanul de rând este silit în continuare să țină în spate un sistem sanitar vechi, corupt, depășit, care nu mai funcționează de prea multă vreme și care inghite fără nesaț niște bani de pe urma cărora cei care ar trebui să beneficieze de servicii medicale ar face bine să-și păstreze sănătatea. 

Rând pe rând, conducătorii nostri au încercat să schimbe câte ceva și să mai pună o rotiță la acest mecanism care scârțâie din toate încheieturile. Neajunsurile sistemului medical din România sunt asa de mari încât orice soluție pare în zadar.

Carmen Holban, viceprimarul orașului Târgoviște și candidatul PSD Dâmbovița la Camera Deputaților a informat mass-media dâmbovițeană într-o conferință de presă despre viziunile pe care le are Partidul Social Democrat legate de sistemul de sănătate din România și modul în care va încerca să soluționeze cele mai acute probleme.

Redăm principalele teme pe care Carmen Holban le-a dezbătut și pe care le supunem atenției publice:

 • Dezvoltarea unei companii Unifarm care distribuie medicamente și care trebuie să fie practic un tampon de medicamente pentru că la un moment dat exportul o ia razna, furnizorii dau medicamente afară, iar pacienții noștri rămân fără tratament. Prin acest Unifarm asigurăm continuitatea aprovizionării cu medicamente și vaccinuri proprii.
 • Noi dorim să înființăm un spital republican, denumit Carol Davila, în capitală, până în anul 2020. Acest spital clinic și universitar are un Centru de Excelență, de Cercetare, este ca un campus medical care trebuie să cuprindă și Universitatea de Medicină și Farmacie, trebuie să cuprindă cămine pentru studenți, locuințe pentru medici, asistenți și personalul medical, creșă, grădiniță și școală.
 • Vom crea 8 spitale regionale noi până în anul 2020, care vor avea 1000 de paturi, 10 clinici, un Institut de Cercetare, echipamente performante. Vom urmări reabilitarea și modernizarea infrastructurii existente în cadrul spitalelor județene, vom crea 25 de Unități de Primiri Urgențe și 150 de ambulatorii de specialitate
 • În fiecare spital județean vom avea echipamente de imagistică moderne, cel puțin un Computer Tomograf și un RMN, echipamente de analiză de laborator și 6-10 paturi pentru arși în fiecare unitate de spital județean.
 • Un program național de dotare cu ambulanțe, o amblanță pentru urgențele medicale în fiecare comună, iar sursa de finanțare va fi bugetul de stat.
 • Vrem acces la medicamente pentru toți pacienții.
 • Depistarea precoce a bolilor netransmisibile cu impact public ridicat, cancerul mamar, cancerul colorectal, cancerul de prostată, cancerul pulmoner, diabet zaharat, depistarea precice a malformațiilor congenitale și depistarea bolilor infecțioase transmisibile, hepatită, HIV, tuberculoză.
 • Dorim consultații medicale preventive pentru depistarea diverselor afecțiuni cu debut precoce pentru copiii între 5 și 14 ani, astfel dorim un program gratuit de prevenție și tratament în medicina dentară, program gratuit de depistare și tratament pentru diabet și alte boli de nutriție și metabolism prin dezvoltarea cabinetelor medicale școlare și universitare, inclusiv cele stomatologice.
 • Pentru cabinetele medicale dorim dotarea acestora, participarea la programe de educație medicală continuă gratuite, conectarea la un sistem național de telemedicină. Bugetul sănătății este construit pentru acoperirea integrală a nevoilor sistemului sanitar, în 2016-4,8% din PIB, în 2020-6,4% din PIB.
 • Luăm în vedere și creșterea venitului personalului medical, noi am întregit salariile tăiate de Boc la medici, le-am mai adăugat 25%, în 2016 am lăsat bani în buget ca să mai mărească salariile, dar acum dorim 1200 de euro brut pentru medicii rezidenți anul unu și se va ajunge până la 3600 de euro brut pentru medicii primari gradul cinci ATI, Urgență.
 • Vrem 0% impozit pe venit.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share