Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Anacronism – Festivalul Medieval Dracula 2018

Anacronism, o trupă care a fost alături de oameni și a vibrat cu mii de vizitatori la Târgoviște, în Festivalul Medieval Dracula 2018. Despre ei și cu ei am putea scrie un eseu intitulat: ”Nici nu știi când cineva te privește!”

Anacronism - Festivalul Medieval Dracula

Ca observator al acestor manifestări artistice i-am remarcat pe cei de la Anacronism încă din paradă și, împreună cu echipa noastră ne-am preocupat de urmărirea atentă a activității lor selectând mai multe cadre foto-video pentru revista Artele Spectacolului.

Imagini video din Parada Festivalului Medieval Dracula!

Pentru alte videoclipuri de legătură cu ~Anacronism – Festivalul Medieval Dracula~, accesați canalul youtube Oficial Media! La finalul evenimentului din Cetatea de Scaun a Țării Românești am stat de vorbă cu Ladislau Szegedi, coordonatorul grupului.

Învățăm de la eroi despre onoare si curaj

”Suntem fericiți când viata noastra are un scop, facem lucrurile din placere si ne gandim cu mandrie la ceea ce am realizat. Pasiunea noastra este sa redam frumusetea trecutului. Acest lucru ne permite sa ne retraim fantezia copilariei, cu eroi, spade si luptele glorioase.

Ne bucuram de toate acestea deodată cu publicul pe care il purtam inapoi in timp. In vremurile glorioase in care se scria istoria si fara de care prezentul ar arata altfel. Invatam de la eroi despre onoare si curaj, invatam despre pasiune si creativitate de la vizionarii ale caror inventii ne-au schimbat viata.

Si nu in ultimul rand invatam din greselile care au condus la prabusirea celor mai puternice imperii. Toate acestea, in timp ce punem un zambet pe chipurile celor mici si ii fascinam pe cei mari.” – Ladislau Szegedi

Anacronism – Festivalul Medieval Dracula, Târgoviște, 2018

Spuneam că am putea scrie un eseu cu titlul ”Nici nu știi când cineva te privește” și este foarte adevărat, deși la prima vedere s-ar spune că o echipă ce creează spectacol pentru public se așteaptă  să fie privită. Dar în cazul de față nu cred că se așteptau să fie urmăriți și aleși dintre atâția artiști pentru a se scrie despre ei.

Și când cineva te așează în cronicile sale, atunci înseamnă că ai lăsat o amprentă pozitivă, că ai trecut și ai pus acolo unde ai pășit, o parte din vibrația ta, din iubirea și dăruirea ta. Anacronism a venit la Târgoviște într-o echipă de 16 persoane, iar activitățile desfășurate de-a lungul celor trei zile au fost: demonstrații de disciplină și antrenament de luptă, ateliere de mânuire a spadei, ”Parada picioroangelor”, dansuri medievale, spectacol de dans și acrobații cu pânze, dansul spadelor.

Tabăra de la poarta Turnului Chindiei

Cu puțină uimire m-au primit să trec dincolo de ”curtea lor” și am vorbit pe rând cu Delia, cea care în seara precedentă jucase rolul de prințesă în spectacolul ecvestru al trupei de la Balotești, și apoi cu Ladislau Szegedi, pe care îl recunoscusem ca lider chiar din prima seară a festivalului. Tot el m-a ajutat să obțin o poză de grup, cea de mai sus, chiar în ultimele ore ale șederii lor în Curtea Domnească, la temelia Turnului Chindiei.
Trupa Anacronism reconstituie istoria secolelor XII-XIII si reda imaginea sociala și culturala a evului mediu european dupa documentatie si surse istorice Europene. Avem ca obiectiv prezentarea structurii feudale prin redarea costumelor si vestimentatiei care reflecta puternic statutul social al indivizlor acelor vremuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre eroi, sau eroii sunt chiar ei!

Despre eroi s-au scris mii de cărți, sute de biblioteci, însă ce este dincolo de poveste, este tocmai faptul că eroul poți fi chiar tu, cel ce vorbești despre eroi. Și când cei de la Anacronism pun tot ce au în minte și în suflet pe fiecare centimetru din tabăra lor…când cavalerii, scutierii și domnițele oferă energie caldă și lumină celor care îi privesc, atunci ei sunt cei care -cu voie sa fără voie- au devenit eroi.

Anacronism -tabăra luptătorilor pentru bine și frumos, un exemplu de dăruire, de spirit neobosit. Nu-i greu să te menții fizic trei zile, pentru că asta obții cu mult antrenament, dar ca să poți fi amabil, zâmbitor și armonios, să rămâi cald și luminos, asta nu se cumpără și nici nu se antrenează. Cu asta te naști și  te păstrează Cerul!

Nu treceți niciodată fără să îi căutați, iar de veți avea astfel de evenimente, chemați-i la voi!

”Ne bucuram ca am putut reda frumusetea trecutului la un festival atat de maret intr-un loc incarcat cu multa istorie. Ne-a impresionat publicul care nu s-a speriat de vreme si a participat in numar mare alaturi de copiilasi voiosi si curiosi. Speram ca la anul sa revenim in numar si mai mare pentru a imparti si mai multe zambete pe chipul iubitorilor de istorie.

Am avut parte de o primire călduroasă la Târgoviște, ne bucuram ca am întâlnit oameni deosebiți, binevoitori și săritori.”, ne-a mărturisit Ladislau Szegedi
Contact: Anacronism
Vizualizați contul youtube AICI!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share