Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ziua Drapelului Național al României sărbătorită la Târgoviște

Astăzi, 26 iunie 2018, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a participat la evenimentul prilejuit de Ziua Drapelului Național al României, organizat în Piața Tricolorului din Târgoviște.

Programul a cuprins o slujbă religioasă de sfințire a drapelului, care a avut loc la Catedrala Mitropolitană, alocuțiuni din partea oficialităților, precum și înălțarea drapelului, urmată de intonarea Imnului de Stat al României.

Cu această ocazie, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, a transmis următorul mesaj:

”Nu contează cât suntem de diferiți atât timp cât va exista, întotdeauna, ceva care ne va uni. Și, așa cum știm cu toții, începând cu 26 iunie 1848, acel ceva se numește TRICOLOR – drapelul național al românilor, identitatea noastră, a tuturor.

Mai mult decât orice, astăzi suntem mândri că avem oportunitatea de a celebra, așa cum se cuvine, acea parte din România care ne-a dat puterea să fim învingători și ne-a oferit certitudinea că suntem valoroși și aici, la noi acasă, dar și peste granițe. Astăzi, Ziua Drapelului Național are marea capacitate de a ne reconfirma că românii, indiferent de circumstanțe, pot fi buni și pot dovedi că orice este posibil atunci când există credință și dorință de a schimba lucrurile.

Și, acest lucru este cu atât mai puternic în anul în care sărbătorim Centenarul României, cea mai importantă parte de istorie a poporului român. Reamintirea acestui fapt, acum, are mai multă însemnătate ca niciodată, pentru fiecare dintre noi, pentru că, mai presus de cuvinte, drapelul nostru este simbolul principal al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi că avem datoria de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României.

 Sper din suflet ca toții români să privim, întotdeauna, cu emoție, drapelul României, oriunde îl vom vedea și să purtăm, în suflet, mesajul său. Vă mulțumesc!” 

La eveniment au mai participat: prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureșan, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, expert cabinet președinte, Marian Gălbenuș, reprezentanți ai primăriei Municipiului Târgoviște, Garnizoanei Târgoviște, veterani de război, cadre militare.

Comunicat de presă din partea Consiliului Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share