24/07/2021

Anca Alexandra Stoian: Scrisoare deschisa catre cetatenii orasului Pantelimon

Anca Alexandra Stoian: „Am ales sa ma implic si sa candidez pentru ca imi pasa! Am fost crescuta si m-am autoeducat cu simt patriotic si dorinta de a face lumea un loc mai bun, de a conserva natura si de a apara drepturile fiecarei fiinte.”

Pentru voi

Ma numesc Anca Alexandra Stoian, am varsta de 25 de ani si candidez din partea partidului ALDE la functia de primar si consilier local al orasului Pantelimon. Nu sunt adepta discursurilor politice, ci a celor dictate de sentimente, realitati si omenie. De aceea, doresc sa mentionez ca nu am sa intru in niciun joc sau disputa politica, eu imi reprezint valorile si ma adresez oamenilor care au incredere in mine si care doresc sa schimbam si sa construim impreuna. Pentru cei care au dubii in privinta varstei mele fragede si a lipsei de experienta intru ocuparea unei asemenea pozitii, tin sa prezint cateva din activitatile mele.
Am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea Bucuresti, respectiv Facultatea de Stiinte Politice, Sociologie, SNSPA, iar in prezent imi continui studiile si doresc sa ma specializez in domeniul Antropologiei. De-a lungul timpului m-am dedicat studiului si educatiei tinerilor. Cu toata dragostea si pasiunea, am predat limba si literatura romana, limba engleza si limba franceza incercand sa trec peste limitele inguste ale structurilor si sa ajut la dezvoltarea imaginatiei, la constientizarea dreptului la libera exprimare si imbinarea disciplinelor prin viziuni mai largi ce cuprind literatura, arta, sociologia, psihologia, logica, filozofia, antropologia, istoria, geografia, cultura si civilizatia, politica, economia, cotidianul, etc. M-am implicat in programe de voluntariat si am predat limba engleza, deruland si activitati de dezvoltare prin educatie impreuna cu alti tineri in cadrul Scolii Speciale nr. 1 timp de doi ani. Am facut parte din organizatii de tineret care au desfasurat activitati de modernizare, infrumusetare si de inverzire a orasului. De asemenea, am facut parte din Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti, Limbi si Literaturi Straine. In functia de secretar general, am coordonat departamente si am realizat proiecte impreuna cu alti studenti, am cerut si aparat drepturile studentilor si am reusit sa ne facem vocea auzita. Timp de un an si jumatate, am derulat o cercetare proprie in orasul Pantelimon cu sprijinul facultatii si al unui profesor universitar doctor antropolog, legata de tranzitia de la procesul de colectivizare la cel de privatizare. Cercetarea a urmarit nu numai istoria celor doua procese, cat si problemele in general, respectiv si cele intampinate de oameni pentru a-si recupera pamanturile, cercetare care a implicat comunicarea indelungata cu cetatenii orasului si cu institutiile statului.

De ce eu

Am ales sa ma implic si sa candidez pentru ca imi pasa! Am fost crescuta si m-am autoeducat cu simt patriotic si dorinta de a face lumea un loc mai bun, de a conserva natura si de a apara drepturile fiecarei fiinte. Promovez valorile umane, cultura, educatia, progresul si evolutia. Ma dedic! Am de castigat sau de pierdut, ma dedic principiilor pentru care am luptat de-a lungul timpului si care implica munca, demnitate, integritate, seriozitate, urmarind un singur scop, adevarata schimbare in bine!

De ce impreuna

Avem nevoie de o viziune si o perspectiva noua, tanara! Nu trebuie sa ne poticnim in structuri facute de altii care nu mai au aplicabilitate si asta doar din propriul interes sau din constrangerea de a ne incadra in norme si conventii. Trebuie sa acceptam faptul ca lumea s-a schimbat si noi sa ne schimbam pe o traiectorie cat mai buna. Haideti sa nu lasam greselile sa se repete de atatea si atatea ori! Sa lasam de-o parte interesul fiecaruia si sa ne gandim la interesul nostru comun, caci numai asa putem progresa!
Vrem conditii mai bune de trai, vrem educatie si orase moderne? Haideti sa lucram impreuna pentru asta! Lasati rautatea, fiti voi buni si ganditi-va la binele nostru! Haideti sa dam noi propriul exemplu intr-o lume in care putini sunt aceia care mai lupta pentru toti!
Incurajez tinerii sa faca pasul acesta, sa-si spuna parerile si ideile si sa reprezinte vocea cetatenilor!
Tinerii, ei sunt intr-adevar viitorul, viitorul nostru, al vostru, al lor! Aveti curajul!
Suntem prea mici si prea putini cei care vor intr-adevar sa schimbe lumea in bine, dar impreuna putem fi multi, iar schimbarea vine de la fiecare!

Cu dragoste si respect,
Anca Alexandra Stoian

Distribuie acest articol Oficial Media
Share