04/08/2021

Andreea Părăluță, campioană în Spania cu Atletico Madrid

Andreea Părăluță - Atletico Madrid
Andreea Părăluță – Atletico Madrid

O fotbalistă din Dâmbovița a devenit campioană în Spania cu Atletico Madrid. Andreea Părăluță este originară din Pucheni și s-a transferat la formația spaniolă în vara anului trecut după mai multe sezoane petrecute la ASA Târgu Mureș.

Fotbalista, care evoluează pe postul de portar și este titulară în echipa națională a României a devenit una dintre cele mai apreciate jucătoare de la Atletico Madrid. Formația madrilenă a câștigat titlul național după victoria din ultima etapă cu Real Sociedad, scor 2-1, terminând sezonul cu trei puncte deasupra Barcelonei, principala contracandidată la titlu. În familia Andreei fotbalul este rege, sora ei, Cristina Părăluță, activând în fenomen, dar ca arbitru.

A început fotbalul la CSȘ Târgoviște

A început fotbalul de performanță la 14 ani, la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, sub comanda lui Mihai Tătăranu. Inițial a jucat în câmp, pentru ca apoi să încerce ca portar, post de care s-a atașat rapid. A fost inspirată în carieră de Hope Solo, portărița echipei naționale a Statelor Unite ale Americii, favorita sa.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share