Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Angus Barbieri omul care nu a mâncat timp de 382 de zile. La 27 de ani avea 207 kg

Angus Barbieri ajunsese atât de obez încât doctorii i-au spus că nu mai are mult de trăit. Scoţianul de origine italiană cântărea 207 kilograme! Când s-a prezentat la spitalul Royal Infirmary din Dundee, Scoţia.

Angus Barbieri omul care nu a mâncat

Le-a spus doctorilor că ar face orice să slăbească, iar doctorii i-au sugerat o dietă cu apă timp de 40 de zile. Personalul medical a fost convins că Angus nu va rezista mai mult de 2-3 zile fără să mănânce. Nu mică le-a fost mirarea când tânărul a reuşit reuşit să bată recordul mondial şi să nu se atingă de mâncare timp de 382 de zile!

Angus Barbieri omul care nu a mâncat un an

Limitele perioadei de timp în care oamenii pot rezista fără mâncare sunt complexe. Fără apă, este puțin probabil ca oamenii să reziste o săptămână. În schimb, rezistența corpului uman la foame poate varia drastic.

Deși cazul lui Barbieri nu este foarte bine documentat de medici, ceea ce se știe însă nu poate decât să șocheze. Acesta apelează la ajutorul medicilor pentru a slăbi, iar cura pe care aceștia i-au propus-o, pentru o perioadă scurtă de timp. Uimitor cura a fost dusă la extrem de Barbieri care era foarte motivat să ajungă la greutatea ideală. Testele ocazionale pe care i le făceau medicii la spital le-au demonstrat acestora că Angus putea funcționa, deși era hipoglicemic.

La aproximativ 40 de zile mergea la veceu

Așa că postul a continuat, deși perioadele de înfometare care depășesc 40 de zile sunt considerate periculoase. În timpul postului, Barbieri a locuit în propria casă și mergea frecvent la spital pentru consultații.

Bărbatul a consumat doar suplimente de potasiu și sodiu și lichide non-calorice: apă, cafea și ceai. Din cauza regimului deosebit de sever, Barbieri defeca o singură dată la o perioadă de timp cuprinsă între 37 și 48 de zile.

Postul de lungă durată poate ucide

Raportul doctorilor consemna faptul că au existat mai multe cazuri bine documentate de oameni care au murit în timp ce încercau să se înfometeze ca să slăbească.

De exemplu, doi oameni au murit de insuficiență cardiacă, unul din cauza obstrucției intestinului subțire. Doi au decedat în timpul perioadei de „realimentare”, după ce își terminaseră postul.

Angus Barbieri a reușit să reziste un an fără mâncare. Asta deoarece corpul uman a evoluat astfel încât să se hrănească din grăsimea corpului, atunci când mâncarea este puțină.

În cele din urmă, corpul își ia toată energia din grăsimea corporală. Aceasta este descompusă și transformată în glucoză și cetonă, pe baza cărora corpul poate funcționa. Însă există niște vitamine și nutrimente esențiale pe care corpul nu poate să le producă. Acesta este motivul pentru care lui Barbieri i s-au dat suplimente.

Prima masă a lui Angus Barbieri

Pe lângă lichide, medicii i-au prescris, totuşi, să ia suplimente pe bază de drojdie şi vitamine. Din a 92-a zi a dietei i-au dat şi tablete de potasiu, iar din ziua a 345-a au adăugat şi sare. Spre final, în ultimele săptămâni, Angus a recunoscut că a început să adauge puţin lapte sau un vârf de linguriţă de zahăr în cafea şi în ceai.

După un an a uitat ce gust are mâncarea

În ziua 382, Angus cântărea 82 kg – pierduse 125 kg! A hotărât, deci, că este cazut să se oprească. „Pe lângă faptul că m-am simţit un pic slăbit, nu mi-a fost deloc rău în timpul dietei”. Asta a declarat el, adăugând că a uitat ce gust are mâncarea. Prima lui masă a fost un mic dejun. a mâncat un ou fiert, o felie de pâine cu unt şi a băut o ceaşcă de cafea. Le-a spus doctorului şi reporterului prezenţi la prima lui masă că i-a făcut o mare plăcere să mănânce şi că se simte „plin”. În anii care au urmat, Angus s-a mai îngrăşat doar 7 kg.

RECORD MONDIAL

Peste 700 de mii de români suferă de hipotiroidism, cea mai frecventă afecțiune a tiroidei

Apel pentru târgovișteni și dâmbovițeni! Bianca, 32 de ani, are nevoie de ajutorul nostru

Distribuie acest articol Oficial Media
Share