Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Dr Irinel Popescu ”mi-a redat viața înapoi. Am murit și el m-a ridicat din morți”

Profesorul Irinel Popescu este unul dintre puținele genii ale medicinei românești, încă în viață, încă în activitate. Un pacient spune despre dr Irinel Popescu – „Mi-a redat viața înapoi. Am murit și el m-a ridicat din morți acum 6 ani„

Dr Irinel Popescu ”mi-a redat viața înapoi

El este părintele transplantului hepatic în România. Un fel de Simona Halep, care dăruiește clipe de bucurie românilor cu fiecare victorie… el dăruiește viață pacienților care de multe ori ajung la Spitalul Fundeni fără speranță și pleacă acasă parcă renăscuți, scrie bugetul.ro

Dr Irinel Popescu a uimit experții de talie mondială

A salvat mii, zeci de mii, poate sute de mii de vieți până la ora actuală, prin operațiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar și prin intermediul sutelor de rezidenți pe care i-a învățat să fie buni chirurgi. Despre succesele lui nu a vorbit nimeni, pentru că mare parte a presei a fost ocupată să prezinte doar partea goală a paharului și să arate doar când se greșește, nu și când se salvează vieți.

Am murit și el m-a ridicat din morți acum 6 ani„, povestește cu lacrimi în ochi unul dintre foștii pacienți ai profesorului Irinel Popescu, operat de cancer colo-rectal. „Nu am cuvinte să-i mulțumesc acestui mare OM pentru că mi-a dăruit singurul lucru pe care nu l-am putut cumpăra cu bani, viață„, povestește o altă doamnă care adaugă că de câte ori ajunge în vreo mănăstire sau Biserică îi aprinde o lumânare.

Unul dintre cei mai renumiți experți din lume în chirurgie robotică, Prof. dr. Konstantinos Konstantinidis

Apreciat în România, însă nu la adevărata valoare, a uimit experții de talie mondială cu talentul lui. Pentru că și în medicină, ca în orice alt domeniu, că să ajungi cel mai bun, ai nevoie de multă muncă și dăuire, dar și de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra.

Citește și:

Leon Dănăilă: ”Eu nu vreau să fac avere de pe suferința oamenilor, nu iau bani pentru operații sau consultații”

A fost impresionant, este un chirurg foarte bun. De la început a știut ce să facă. Este un chirurg foarte experimentat, știa să opereze laparoscopic și a înțeles imediat că robotica este calea viitorului. Nu este ușor să efectuezi o rezecție hepatică, dar el a realizat o astfel de operație din ziua 2 de training”, a povestit unul dintre cei mai renumiți experți din lume în chirurgie robotică, Prof. dr. Konstantinos Konstantinidis, mai scrie sursa citată.

“Datoria ta e să salvezi oameni și să le redai sănătatea”

Dr. Irinel Popescu a vorbit cu modestie pentru WOWbiz.ro despre profesia pe care și-a ales-o, dar mai ales despre meritele pe care le culege, după intervenții de succes. Părintele transplantului hepatic din România a mărturisit că are un sentiment de satisfacție de fiecare dată când reușește să își salveze pacienții, însă totodată spune că doar își îndeplinește datoria.

De multe ori, afirmă chirurgul, eșecurile au impact mult mai dramatic decât cel al reușitelor, iar acest lucru îi face pe medici să privească obiectiv situațiile întâlnite: “Sentimentul e al datoriei împlinite. Cred că asta e normal pentru orice profesionist în domeniu. Într-un fel, fără să exagerăm nici într-un sens, nici în celălalt, un sentiment de satisfacție există, fără doar și poate, însă dominanța e, de fapt, a datoriei pe care ți-ai împlinit-o.

CITEȘTE ȘI:

Drama unei femei abuzate de soț și care și-a îngropat doi fii. Tina Turner – ”Am avut o viață groaznică”

Învățarea din propriile greșeli este un principiu fundamental al dezvoltării personale

Distribuie acest articol Oficial Media
Share