Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Antonescu vs. Plaiasu via PNL – unii poarta sfori, altii trag de ele, in razboiul nimanui

nu_vrem_sa_mai_facem_nimic_in_pripa__1275654838
Gabriel Plaiasu

Am estimat ca “dragostea” dintre PNL si PDL va dura doua luni si am spus-o cu martori chiar in sediul ACL(pe-atunci) Dambovita.

 

SI EL CREDEA CA STIE DE CE

Avea o vorba un prieten al unui prieten de-al meu: “ba, ce’sti nebun, John face toata treaba!” J. In 2005 Condo ajunge secretar de stat dupa ce fusese consilier de securitate, iar Mark de la statul major al corpului cinci ajunge adjunct al corpului unu si in doar doi ani, prietenul prietenului imi spune: “ba, ce’sti nebun, cum s-a bagat el pe sub pielea ei nu stiu, da’ tooooot John, saracu’!”

Si Razvan Ungureanu venea in martie 2006 la Washington (si credea ca stie de ce), apoi un an mai tarziu cadea de pe fotoliu… Adrian Cioroianu avea onoarea sa se-ntalneasca si el cu Condoleezza Rice si sa se faca de ras (si el credea ca stie de ce)… Apoi s-a aruncat singur de pe fotoliu…Romania era membra NATO si noi eram frati cu americanii… si toti credeam ca stim de ce.

PREMII DE MERIT SI DE CONSOLARE

Ce vremuri! Cam aceleasi in care pe plan local, atat domnul Gabriel Plaiasu, cat si domnul Marin Antonescu, desigur, alaturi de alti romani si mai putin romani, erau si/sau fusesera membri in consiliul de administratie de la Mija (he he, aici e poveste lunga). Perioadele aparent tulburi din guvernarea Tariceanu au coincis. Absolut intamplator. In rest, doar sfori: unii le poarta, altii le trag. John lucra. John este cel care planteaza flori atunci cand trecatorii nu sunt atenti. Stiti cum? Unul scoate un racnet si toata lumea-si indreapta privirea spre locul zgomotului.

Foto Cristi Iordache - OFICIAL MEDIA
Marin Antonescu & Gabriel Grozavu-OFICIAL MEDIA
Foto: Cristi Iordache – OFICIAL MEDIA

CEL MAI LIBERAL

Cine e mai liberal? Ludovic Orban e “cel mai liberal”, iar daca nu, macar este cel mai “rabdator” J (din 2011 nu mai exista PNL). Cu tot respectul pentru persoanele publice din incidentul de la 19 decembrie 2014, faptele vazute si nevazute ma invata ca e greu ca cineva sa atinga notorietatea domnului Marin Antonescu (nu spun partidica si nici pro sau contra). Ca imprejurarile in care isi servesc tara, fiecare dintre domniile lor, difera, ca fiecare isi urmareste si propriul interes, si asta e in firea lucrurilor, ba mai mult, cand cunosti “nevazutele”, iti hranesti si mai bine ego-ul pentru ca poti domina… Chiar as vrea sa stiu punctul de vedere al domnului Gabriel Plaiasu in lupta asta sisifica…

REABILITATI PNL!

Acest partid nou format nu mai are nicio legatura cu partidul lui Bratianu pana nu-si va ispasi pedeapsa pentru pacatul capital din 2011-2012. Cum se va reabilita, este greu de anticipat, insa nu imposibil de realizat. Oricum, nu Alina Gorghiu sau Vasile Blaga o va face. Ludovic Orban ramane soldatul ranit de nefasta alianta cu PSD, si acum, de fuziunea cu PDL. E dureros pentru un militar intors de pe campul de lupta, sa fie impuscat in transee de camarazii de pluton!

OM POLITIC, NU PARTIDIC

La Dambovita cred ca vorbim despre lucruri diferite care nu au ce cauta in aceeasi oala. Vorbim despre o grupare care vrea sa castige teren, in speta PNL CEL MARE, si domnul Marin Antonescu, un om politic, dar cum am spus-o si mai sus, nu partidic. Dupa ce iti apare numele prin cateva pagini din cartea de istorie ( inca nepublicata) a unei tari, nu te mai cobori la partizanate politice doar daca anumite interese o cer. Interesele pot fi personale si/sau de grup. Nu ma erijez in judecator al marilor momente de dupa Revolutie (poate cu exceptia celui din ’97, dupa care nu ne-am mai echilibrat timp de aproape zece ani), insa e bine sa se stie ca intotdeauna exista un Big Brother.

“BA CE’STI NEBUN!”

Intamplator sau nu astazi avem un presedinte de stat provenit din PNL, asa cum la fel de intamplator (sau nu) Mark a ajuns comandant. Prietenul prietenului meu imi spunea la sfarsitul anului trecut: “ba ce’sti nebun! John e fratiorul lui Mark, ba!”. John cel care planteaza flori cand trecatorii nu sunt atenti, flori pe care le culeg si le vor culege intotdeauna cei care vin in urma noastra.

 

P.S. – Dupa o anumita varsta te reprofilezi si incepi sa scrii memoriile prietenilor.

*Acest material publicistic este un pamphlet.

 

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share