Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Furt dintr-o unitate de învăţământ, identificat de poliţiştii din Fieni

furturi-din-locuinteIeri, 09 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au probat activitatea infracţională a unui minor, de 13 ani, din satul Glod, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina acestuia s-a reţinut că în noaptea de 07/08 ianuarie a.c., prin forţarea uşii de acces, a pătruns în incinta unei unităţi de învăţământ din localitate, sustrăgând catalogul clasei în care acesta învăţa.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Acţiuni ale poliţiştilor din Pucioasa

În ziua de 09 ianuarie 2015, în intervalul orar 11:00-15:00, poliţiştii din Pucioasa au organizat o acţiune pe raza localităţii, pentru creşterea climatului de siguranţă civică, a prevenirii faptelor antisociale, precum şi pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste  10 000 de lei.

Dintre acestea, 11 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, reglementate de Legea 61/1991 şi 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe amenzi, 51, au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 800 de ţigarete, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat 3 şedinţe de instruire a elevilor din unităţile de învăţământ din localitate, pentru pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora.

Totodată, au fost depistaţi 5 elevi în timp ce absentau în mod nejustificat de la cursuri, în acest sens întocmindu-se informări către unităţile de învăţământ, pentru dispunerea de măsuri.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">