Antreprenoriatul feminin susține cultura”

Europarlamentarul Maria Grapini, președinte fondator al AFAR (Asociația Femeilor Antreprenor din România), organizează, împreună cu AFAR, Conferința Internațională CAFA- Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România,  la care sunt invitate femei de afaceri din Asociația pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Azerbaidjan.

Temele dezbaterilor se vor prioritiza pe: internaționalizarea IMM-urilor; antreprenoriatul feminin susține cultura; turismul transfrontalier-oportunități de business.
Conferința „Antreprenoriatul feminin susține cultura”, va avea loc în data de 4 iunie, la Hotel Ibis din Timisoara, și va începe la ora 11:00. Cu ocazia acestei importante conferințe, va fi organizată și o expoziție cu lucrările artiștilor plastici din Timișoara.
CAFA a luat ființă în anul 2004, printr-o asistență a CIPE – Center for International Private Enterprise din SUA.
La eveniment vor participa femei de afaceri din asociațiile din Timișoara, Cluj, Galați, București, Brașov, Vâlcea, Călărași și Constanța. Scopul Asociaţiei este de a sprijini activitatea antreprenorială şi managerială a femeilor, dezvoltarea capacităţii lor de acţiune şi de conducere, încurajarea iniţiativei private în rândul femeilor, consilierea femeilor care se află în situaţie de a-şi schimba statutul socio-profesional, promovarea femeilor în administraţie şi instituţii publice.Asociaţia Femeilor Antreprenor din România este membră a Consiliului Consultativ la Agenţia pentru IMM-uri din România şi în Consiliul pentru egalitate de şanse din Timişoara. În anul 2009, AFAR a fost partener în proiectul european ANTRES – “Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei”.
AFAR a făcut lobby permanent pentru modificări şi reglementări noi legislative pentru susţinerea IMM-urilor.
În anul 2008, AFAR a demarat un proiect propriu pentru construcţia unui cămin pentru îngrijire şi tratament a bătrânilor ce nu pot fi întreţinuţi de familie, cu ajutorul fondurilor colectate în doi ani consecutivi (2008, 2009) la “Balul Speranţei”.
În anul 2010, AFAR va continua proiectul în vederea finalizării lui în următorii doi ani.
AFAR  a fost premiată de mai multe ori la GALA OAMENI PENTRU OAMENI, datorită implicării în proiecte sociale.

Cele mai relevante proiecte au fost:

–    Finanţarea primului Centru privat de tratament oncologic împotriva cancerului la sân, din Timişoara;
–    Renovarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara;
–    Renovarea sălii de aşteptare a Policlinicii de copii;
–    Acordarea de burse de excelenţă studenţilor şi elevilor;
–    Susţinerea concursurilor internaţionale a studenţilor de la Facultatea de Muzică.

În anul 2011, asociați  finanţat participarea finalistului de la concursul „Românii au talent” la un concurs din New York la Opera Metropolitană.
AFAR, prin membrele ei, ţine cursuri de antreprenoriat şi mentorat pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share