Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile… Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere… Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmări, ‘Ia uite ce a găsit eu!’, dar să trecem peste mândria asociată nevoii de a ieși în față. Discreția și secretele nu prea sunt favorizate în acest an, în care tot ce este ascuns are tendința de a ieși la suprafață.
Anul 2017 susține responsabilitățile asumate și îi scoate în față pe toți cei ce pot să inspire prin puterea exemplului. Cei ce una gândesc, alta spun și alta fac, cei ce nu-și asumă deciziile și se întorc în trecut nu prea vor avea motive de bucurie când își vor aminti peste un timp de acest an. Cocoșul se trezește în fiecare dintre noi. El nu se uită în spate și nu dă niciodată înapoi. Își fixează ținta (o găină, cum ar veni) pe care o aleargă și nu se lasă până nu o prinde. Perseverența este probabil cea mai mare calitate a acestui an. Cei însetați ce câștiguri facile, de oportunități, de firimituri picate din cer, cei ce nu se mobilizează și se bazează pe alții, vor avea chiar un an prost. Cocoșul care nici nu cântă și nici nu calcă găinile e bun doar în oala cu ciorbă…

Regula de aur pentru anul Cocoșului? Fixează-ți scopurile! Uită-te înainte și ia-ți un reper! Dacă nu știi ce vrei, stai liniștit! N-o să obții nimic. Doar te plângi, deci numai gura va fi de tine. O să fii cocoșul care cântă cu vocea de găină care nici măcar nu ouă, iar de călcat, nu-i calci decât pe ceilalți pe nervi. Cucurigu devine cotcodac. Riscul și efortul dau combinația cea mai eficientă a acestui an, ce se susține prin tenacitate. Toți cei devotați, integri, cu valori bine definite, au la orizont un an memorabil, care îi separă pe cei ce-și trăiesc viața cu pasiune și au ceva de dăruit de cei ce se tem să trăiască, amână, sunt dominați de frică, zac în prejudecăți sociale, doar stau pe margine și judecă.
Începuturile anului numerologic 1 sunt trâmbițate și de Cocoșul din zodiacul chinezesc. Este un an propice iubirii, vieții de familie, copiilor și vacanțelor binemeritate, prieteniei și protectorilor, dar numai pentru cei loiali și fideli. Cocoșul este teritorial, își apără curtea, dar este consecvent principiilor sale și respectă teritoriul celorlalți. Cei ce încalcă teritoriul altora, vor să-și ia ceva ce nu le aparține sau nu le mai aparține, vor pierde și ceea ce aveau acasă. Agresorii, hărțuitorii sau prădătorii dau anul acesta atacuri decisive, tocmai pentru a capitula și a cădea în propria capcană. Anul 2017 îl pune pe fiecare la locul lui.
Fiind an de Foc, în linii generale (pentru că în astrologia chineză sunt 4 Stâlpi ai Destinului, iar nuanțele pot să ducă la concluzii diferite), cei născuți:
– în an de Foc (anii de Foc sunt cei ce se termină cu 6 și 7, de exemplu 1966, 1987 etc.): atrag foarte multe prietenii, dar și concurență. Ei cam depun eforturi duble pentru ce vor să obțină, adesea înfruntând opoziția altora. Luptele personale se duc pe cont propriu, iar sprijinul celorlalți poate să lipsească, dar nici victoria nu este împărțită cu nimeni.
– în an de Pământ (anii de Pământ sunt cei ce se termină cu 8 și 9, de exemplu 1948, 1999 etc.): au un an de susținere și de protecție, în care atrag resurse. Părinții și autoritățile, șefii, oamenii cu putere de decizie sunt ajutoare de nădejde. Poate fi un un an de răsfăț, dar și de zbatere pentru cei ce vor să se descurce doar prin forțe proprii. Un an în care oportunitățile apar sub formă de mână întinsă, care poate fi primită sau nu.
– în an de Metal (anii de Metal sunt cei ce se termină cu 0 și 1, de exemplu 1970, 2001 etc.): au un an de putere personală, pe care și-o asumă și care se manifestă prin provocări și presiuni din exterior. Fie au de a face cu structuri de putere, fie ajung ei în poziții importante. Ei evoluează uneori sub condiții de stres sau într-un context în care au parte de agresiunile ori abuzurile unor persoane dominatoare sau exigente. Numai că ei sunt foarte motivați și întăriți tocmai de forța constrângerilor care îi împinge spre succes. Cheile lor sunt rezistența, ambiția și disciplina.
– în an de Apă (anii de Apă sunt cei ce se termină cu 2 și 3, de exemplu 1952, 1993 etc.): au ca miză abundența. Numai că abundența vine în conformitate cu credințele, cu cât crede fiecare că merită, cu fricile și cu stima de sine. Este un an în care se investește foarte multă energie în realizări concrete, palpabile, fiind un an orientat pe a produce bani, a achiziționa proprietăți și a dobândi succes material și social.
– în an de Lemn (anii de Lemn sunt cei ce se termină cu 4 și 5, de exemplu 1934, 1985 etc.): își exprimă talentele, ies în evidență, au parte de realizări și recunoaștere. Odată cu calitățile, pot să iasă în evidență, desigur, și slăbiciunile care trebuie rezolvate. Per total, se anunță un an de muncă, stabilitate și performanță.
Anul Cocoșului anunță cele mai multe provocări pentru cei născuți în Anul Iepurelui, animalul dușman în astrologia chineză (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011). Favoriții anului sunt Cocoșii (doar este anul lor: 1933, 1954, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005), dar și cei născuți în anii prieteni cu Cocoșul: Șarpe (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001) și Bivol (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009). Dar câștigătorii surpriză ai anului, cu experiențe memorabile, pot fi cei născuți în anul Dragonului, zodie ce reprezintă prietenul secret al Cocoșului (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012). Caracteristicile generale se anulează ori se amplifică în funcție de horoscopul individual.
Să nu uităm că energia Cocoșului este pe frecvența Fecioarei din zodiacul european. Orice succes este construit pas cu pas, în cele mai mici detalii. Recompensele sunt condiționate de muncă și eforturi personale, de loialitate și implicare, nicidecum de oportunism. Tot ce se clădește prin șiretlic, relații incorecte sau oportunism feroce se va resorbi în nimicul din care a prins formă. Cocoșul vestește un an meticulos, tipicar chiar, cu prosperitate numai prin muncă, în care rezultatele depind de inițiativă, scopuri și organizare. Cel mai tare răsună anul acesta vocea celor ce nu țin seama de ce spun alții și își văd de treabă. Pe margine comentează oricum găinile care nu fac ou. Îndrăzneala va fi bine primită și recompensată, mai ales îndrăzneala de a spune ceea ce alții contestă ori nu vor să audă.
Bate și ți se va deschide! Fii tu ceasul deșteptător! Dă trezirea și ceilalți te vor urma! Trage-i tu pe ceilalți după tine, să le meargă fulgii, căci altfel te vor mânca ei de viu pe tine, cu fulgi cu tot!
Valeriu Panoiu
Citește mai multe pe valeriupanoiu.blogspot.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share