Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Anul European al Tineretului trebuie să genereze rezultate tangibile pentru tineri

La inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu, Parlamentul European a organizat marți în plenul de la Strasbourg, o dezbatere privind rezultatele Anului European al Tineretului, în cadrul căreia eurodeputatul român a solicitat Comisiei Europene un calendar clar al implementării propunerilor privind politicile de tineret la nivelul Uniunii Europene. Acesta a invitat Comisia Europeană să răspundă direct întrebărilor deputaților europeni, iar comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a fost prezentă și a răspuns interpelărilor eurodeputatului român, precum și a celor care au susținut inițiativa sa de a organiza această dezbatere în legislativul european.
Vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, educație, tineret, media și sport din Parlamentul European, Victor Negrescu a demarat la începutul anului 2023 campania #YouthUP prin care a  solicitat ca Anul european al Tineretului să genereze rezultate tangibile pentru tineri.
De această dată, în plenul Parlamentului European, europarlamentarul român a cerut ca executivul european să sprijine propunerile tinerilor, formulate în cadrul Anului European al Tineretului. Acesta a făcut apel la Comisia Europeană să accelereze implementarea politicilor dedicate tinerilor, în așa fel încât,  să fie aprobate până la finalul acestui mandat.

„Avem nevoie ca întreaga Comisie să sprijine propunerile de politici solicitate de tineri, care trebuie să ajungă în Parlamentul European, cât mai repede posibil, pentru a fi aprobate în decursul acestui mandat. Propunerea Comisiei Europene de a le prezenta doar la finalul acestui an va face ca aceste propuneri să ajungă prea târziu.

Am solicitat ca propunerile tinerilor precum introducerea testului pentru tineret, interzicerea internship-urilor neplătite, includerea problematicii de tineret în cadrul tuturor politicilor UE, sprijinirea educației pentru cetățenie europeană și promovarea de mecanisme reale pentru participarea tinerilor, să fie implementate până la finalul actualului mandat pentru a le arăta că implicarea lor contează. Am interpelat, în cadrul dezbaterii, comisarul de resort, aflat în sală, cu privire la cele 8 milioane de euro pe care le-am obținut pentru Anul European al Tineretului, în contextul în care societatea civilă reclamă absența resurselor. Îi invit pe tinerii din România și din restul Europei să sprijine eforturile noastre din cadrul campaniei mele #YouthUp, prin care am reușit să atragem atenția decidenților europeni cu privire la nevoile generațiilor viitoare “, a transmis  europarlamentarul  social democrat Victor Negrescu.

Campania YouthUP, inițiată de eurodeputatul Victor Negrescu, continuă seria acțiunilor lansate de acesta în sprijinul tinerilor europeni. La începutul anului acesta, reprezentantul României în Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene, demers susținut de Grupul S&D, de zeci de eurodeputați din toate grupurile politice și de numeroase organizații ale societății civile, să prezinte rezultatele concrete ale Anului European al Tineretului, precum și soluțiile și măsurile pe care le va adopta ca urmare a propunerilor tinerilor.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share