Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică”

Într-o conferință de presă cu președintele Zelensky la Kiev, secretarul general  Jens Stoltenberg a subliniat că Aliații NATO au oferit sprijin Ucrainei în valoare de peste 150 de miliarde de euro de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022 și că Aliații au oferit instruire pentru zeci de mii de oameni. Soldații ucraineni de-a lungul anilor. „Aliații livrează acum mai multe avioane, tancuri și vehicule blindate, iar fondul NATO pentru Ucraina oferă sprijin urgent… Toate acestea fac o diferență reală pe câmpul de luptă astăzi”, a spus acesta.

„Locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru va ajuta să facem acest lucru posibil”, a mai  spus secretarul general. El a subliniat că o inițiativă de sprijin pe mai mulți ani va ajuta Ucraina să treacă de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO și să asigure interoperabilitatea deplină cu Alianța, numind acest lucru „o dovadă a angajamentului pe termen lung al NATO față de Ucraina(…) Nu știm când se va termina acest război, dar știm că agresiunea rusă este un model toxic care trebuie oprit. Așa că trebuie să continuăm să consolidăm forțele armate ale Ucrainei. Și trebuie să ne asigurăm că există aranjamente robuste și puternice. loc pentru securitatea Ucrainei”. În timp ce se afla în Ucraina, secretarul general a vizitat Bucha și a adus omagiu victimelor atrocităților rusești. El a depus, de asemenea, o coroană de flori la Zidul Pomenirii celor Căzuți pentru Ucraina, aducând un omagiu tuturor celor care și-au pierdut vieți sau au suferit răni în apărarea patriei lor.

Dl Stoltenberg și-a încheiat vizita adresându-se la Summitul Internațional al Comunităților și Regiunilor alături de președintele Zelenskyy. În remarcile sale, secretarul general a lăudat munca Ucrainei pentru reconstrucția postbelică, spunând: „Hotărârea dumneavoastră de a lupta împotriva agresorului, de a vă elibera pământul și de a lucra pentru un viitor mai luminos îmi spune foarte clar: Ucraina va învinge”. Aceasta a fost a patra călătorie a domnului Stoltenberg în Ucraina,  în calitate de secretar general al NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, participă astăzi (21 aprilie 2023) la o reuniune a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, condus de SUA, la Ramstein, Germania, după vizita sa în Ucraina.

Întâlnirea este prezidată de secretarul american al Apărării Lloyd Austin și de președintele șefilor de Stat Major comun, generalul Mark Milley.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share