27/11/2021

Anunț important pentru profesorii din zonele aflate în carantină. De ce document vor avea nevoie pentru a susține examenele cu elevii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a explicat la Antena 3 cum se vor desfăsura examenele de simulare pentru bacalaureat pentru elevii aflaţi în localităţile carantinate în acest moment.

Peste 8000 de elevi de la 78 de licee din ţară nu s-au putut prezenta astăzi la examenul de simulare pentru bacalaureat, la Limba și Literatura Română, pentru că sunt în localităţi carantinate. Pentru aceştia, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a venit cu o soluţie, mai ales că acest examen este definitoriu pentru tineri.

“Sunt aproape 8.000 de elevi care nu au putut să se prezinte pentru examenul de simulare de la număr de 78 de licee din țară, din care 37 de licee sunt doar în Timișoara, 21 în Brașov, 14 în Ilfov.

Am emis un ordin de ministru prin care după ieşirea din carantină examenul de simulare după bacalaureat va putea fi programat în funcţie de data ieşirii din carantină. Nu am dat o dată naţională pentru că localităţile ies din carantină eşalonat”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

Elevii din zone carantinate pot merge la şcoală

“În urma discuțiilor pe care le am avut ieri, cu coordonatorul acțiuni Centrului Național de Coordonare și Intervenție s-a emis un ordin al comandantului acțiunii prin care elevii care locuiesc în zone carantinate, dar învață în școli din zone care nu sunt închise pot merge la simulare.

Rămâne problema elevilor din învățământul primar care sunt în această situație. În acest sens poziția mea, fără m depășeau atribuțiile a fost cât se poate de clară.

Atâta vreme cât părinții pot avea ca motiv justificat faptul că merg la serviciu, atâta timp cât în formularul declarației pe propria răspundere există precizarea deplasare din motive justificate pentru însoțire a copiilor/membrilor de familie, nu văd o problemă în a participa la școală elevii care locuiesc în zone carantinate și a avea posibilitatea de a ieși din zonele carantinate pentru a mearge la școală.

Atâta vreme cât poți să mergi pentru cumpărături, cred că nu este chiar un lucru pe care trebuie să îl interzici prioritar, mersul la școală. De asemenea privind elevii din învățământul primar ,dacă merg la școlile din București înseamnă că am un domiciliul în București altfel nu a fi putut fi înscriși la școlile din București, deci se ia în considerare şi acest aspect”, a mai explicat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Declaraţia pe propria răspundere adaptată pentru elevi şi cadrele didactice

“În foarte scurt timp voi transmite din partea ministrului Educației o solicitare de analiză pentru introducerea în formularul declarației pe propria răspundere a unui punct destinat deplasării elevilor și personalului de învățământ din localitatea de domiciliu unde este carantină către unitățile de învățământ preuniversitar care funcționează în localități curata de incidență cu 6 cazuri la mia de locuitori”, a mai spus Sorin Cîmpeanu

 

Sursa: www.money.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share