Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Puncte de colectare a deșeurilor de uz casnic, de la demolări și vegetale

Acum că a venit primăvara și se face curățenie în spațiul public și pe zonele verzi, Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu RETIM Ecologic Service SA au deschis 4 puncte de colectare gratuită pentru:

?deșeuri vegetale

?deșeuri voluminoase de uz casnic

? deșeuri rezultate din construcții și demolări

❗️ Atenție: nu abandonați deșeuri pe domeniul public! (Știți maldărele alea de saltele, borcane, chiuvete, scaune care se adunau până acum la colțul străzii, primăvara? La ele ne referim. Nu mai faceți asta. Locul deșeurilor nu e pe spațiul public.)

Prevenim abandonarea deșeurilor în spații nepermise și sancționarea cetățenilor.✅

Ne respectăm semenii.??

Gospodărim orașul ca și cum ar fi casa noastră, a tuturor.

 

Aceste puncte sunt:

 

Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

Calea Moșniței, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )

Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

 

Câteva reguli de funcționare ale acestor centre sunt:

 

  1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.

 

  1. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.

 

  1. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.

 

  1. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise.

 

În ceea ce privește celelalte localități din zona 1 a județului Timiș, deșeurile voluminoase se colectează în cadrul campaniilor organizate de RETIM trimestrial și anunțate în prealabil. Acestea trebuie păstrate în gospodării până la momentul sosirii în fiecare localitate a containerului dedicat colectării lor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share