Anunțul pe cale îl fac liberalii că azi se va aproba PNRR este din nou, o nouă dezinformare!

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen efectuează  astăzi prima sa vizită oficială la București.  Momentul coincide cu aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul căruia România va putea beneficia de 29,2 miliarde de euro, granturi și împrumuturi, pentru a-și redresa economia, ca urmare a pandemiei, pe baze noi ecologice și digitale.

”Turneul meu NextGenerationEU continuă! Acum plec în România pentru a vedea cum are loc redresarea “pe teren”. Next Generation EU pune bazele unei Europe mai verzi și mai digitale“, a scris von der Leyen, pe contul său de pe o  rețea de socializare.

Șefa Comisiei Europene va fi primită la ora 16.00 la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis, iar de la ora 16.50 la Palatul Victoria de prim-ministrul Florin Cîțu.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, împreună cu președintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîțu va vizita apoi Spitalul Universitar de Urgență București, începând cu ora 17.45. De la ora 18.15, Ursula von der Leyen va susține o conferință comună de presă comună,  alături de Klaus Iohannis și Florin Cîțu, pentru a marca simbolic aprobarea PNRR-ului României.

PNRR-ul României este structurat pe 15 componente care acoperă toţi cei 6 piloni prevăzuţi prin Regulamentul 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului cu privire la Mecanismul de redresare și reziliență. 

Dintre cele 15 componente, finanțările cele mai mari sunt acordate, de departe, domeniilor transporturilor (7,6 miliarde de euro), educației (3,6 miliarde de euro), sănătății (2,45 miliarde de euro), renovării clădirilor (2,2 miliarde de euro), tranziției verzi și digitale la nivel local (2,12 miliarde de euro), sistemelor publice digitale (1,89 miliarde de euro) și energiei (1,614 miliarde de euro).

”Anunțul pe care îl fac cu emfază liberalii, că azi se va aproba PNRR,  este din nou, o nouă dezinformare! Azi Președinta Comisiei Europene dă un prim aviz. Mai sunt încă pasi de făcut pâna la aprobare. Urmează să se discute și să se aprobe în consiliul de miniștri și în Consiliul European. Apoi, nu știm ce condiționalități s-au pus în PNRR,  acestea fiind “secretizate” fără nici un temei, România fiind singura țară care a procedat cu o lipsă totală de transparență!

Să presupunem ca în cca o lună s-ar parcurge următorii pași și ar avea ultima aprobare , România este în dificultate și nu va putea lua în acest an banii prin PNRR,  deoarece nu există pregătirea măsurilor decât pe hârtie! Și reamintesc că este vorba de un  împrumut de 15 miliarde și doar de 14 miliarde posibile granturi” a ținut să transmită europarlamentarul Maria Grapini.

Planul Național de Relansare și Reziliență, Martie 2021

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share