APIA continuă eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă eliberarea de adeverințe beneficiarilor Campaniei 2022, pentru schemele de plăți directe, măsurile de mediu şi climă, măsura privind bunăstarea animalelor și ajutoarele naționale tranzitorii și/sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, astfel:  schemele de plăți directe: schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire) Măsura 10 Agro-mediu și climă,  Măsura 11 Agricultură ecologică, Măsura 13  Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale.
Măsura privind bunăstarea animalelor;  Ajutoarele naționale tranzitorii; Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic

” Reamintim fermierilor că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.  În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât ,să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii. Adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice.” arată cei de la APIA.

Până la această dată, APIA a eliberat un număr de 16.719 de adeverințe pentru schemele de plăți directe, 12.182 de adeverințe pentru măsurile de mediu şi climă, 150 de adeverințe pentru măsura privind bunăstarea animalelor și 150 de adeverințe pentru ajutoarele naționale tranzitorii și/sau sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.  APIA, mereu alături de fermieri!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share