APIA Dâmbovița: 94,96% dintre fermieri au primit sprijinul solicitat pentru agricultură

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a reusit, pana la sfarsitul lunii decembrie 2022, sa autorizeze la plata 21.911 de cerei unice dintre cele 23.075 eligibile in acest an. Astfel, 94,96 % dintre fermierii damboviteni au primit  sprijinul solicitat pentru agricultura, in valoare totala de 22.947.925,98 euro. Termenul de finalizare a platilor pentru cererile unice depuse in anul 2022 este 30 iunie 2023,  conform  art. 75 din Regulamentul European 1306/2013 privind finanțarea, gestionarea si monitorizarea politicii agricole comune.

De asemenea, in luna decembrie, A.P.I.A. Centrul Judetean Dambovita primeste Cererile de acord pentru finanţare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Ca urmare a utilizarii eficiente a potentialului uman si material, institutia noastra a reusit indeplinirea celui mai important obiectiv – cresterea calitatii relatiilor cu fermierii. S-au canalizat eforturile pentru procesarea tuturor informatiilor in vederea  accesarii fondurilor de sprijin in agricultura si autorizarea la plata a cererilor de finantare depuse de fermierii damboviteni.

Dorim sa multumim autoritatilor judetene, locale si celorlalte institutii partenere care au fost alaturi de noi in realizarea activitatilor care au condus la atingerea acestor standarde de performanta.

     Totodata, ii  asiguram pe beneficiarii muncii noastre, fermierii damboviteni, de sustinere si sprijin professional in abordarea formelor de sprijin din cadrul Planului National Strategic.   Experienta anilor anteriori a  demonstrat cât de importantă este colaborarea și implicarea tuturor factorilor pentru o implementare eficienta a Planului Național Strategic in perioada 2021 – 2027.

       La sfarsitul acestui an plin de incercari, transmitem tuturor fermierilor damboviteni si colaboratorilor nostri urari de sanatate, realizari  materiale si impliniri sufletesti !

   

DIRECTOR EXECUTIV

Ec. Corina  Garleanu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share