Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

APIA mereu alături de fermieri

În ultima săptămână, cei de la APIA au autorizat la plată suma de 29,89 milioane de euro pentru un numă de 32.807 de fermieri.
Se continuă  activitatea de autorizare, iar fermierii beneficiari ai fondurilor implementate de APIA vor avea banii in conturi, cu respectarea legislației în vigoare referitoare la termenele de plată.
Directorul general al APIA Adrian Pintea  a efectuat o vizită de lucru în județul Hunedoara, unde a avut întâlniri cu fermierii din județ, iar alături de acesta a stat prefectul Călin Marian și directorul executiv al Centrului Județean APIA, ec. Veronica Topor. La această întâlnire au luat parte și directorul general ANZ, Florinel Bîrcă, subprefectul județului Hunedoara, Szell Lorincz, directorul OJFIR Mihaela Elena Lazăr, oameni politici, etc.
Discuțiile au fost interactive, iar întâlnirile au debutat la Casa de Cultură din Deva,  unde au fost prezenți peste 120 de fermieri, beneficiari ai măsurilor implementate de unitatea finanțatoare, iar dialogul s-a arătat deosebit de constructiv. Fermierii au prezentat și problemele cu care aceștia se confruntă, s-a prezentat stadiul plăților APIA pentru cererile depuse în 2022.
O parte din timpul întâlnirii  s-a axat pe discuțiile referitoare la noutățile campaniei 2023 din perspectiva Planului Național Strategic 2023-2027.
Vizita a continuat cu o întâlnire organizată de ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE” DACIA”  din județul  Hunedoara, la ferma de ovine de la Romos.
Și acolo, discuțiile au privit implementarea programului de ameliorare și instruirea personalului implicat în activitatea de control oficial al performanțelor productive, înființarea și menținerea Registrului Genealogic la ovine din rasa ȚURCANĂ.
Implicarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în calitate de autoritate de reglementare este esențială în domeniul ameliorării de rase de animale în general și constă în susținerea și încurajarea fermierilor pentru folosirea și utilizarea materialului genetic performant în fermele de animale. Sub coordonarea Ministerului Agriculturii programele de ameliorare se vor desfășura prin politici naționale în care se vor implica și celelalte instituții specializate APIA, ANZ, ANSVSA, OJZ.
În cadrul evenimentului, crescătorii de ovine au avut posibilitatea să interacționeze cu reprezentanții instituțiilor de reglementare sau de gestionare naționale și locale din domeniu, creeându-se astfel un dialog productiv, schimb de informații, lămurirea unor chestiuni ridicate de fermieri, modul în care s-ar îmbunătății interacțiunea dintre fermieri și instituțiile satutului, creșterea gradului de securitate sanitar-veterinară sau îmbunătățirea cadrului legislativ.
” Am asigurat fermierii că ne vom îndeplini cu transparență și profesionalism toate atribuțiile, astfel încât și acum, la începutul unei perioada noi pline de provocări, să găsim împreună cele mai bune soluții, ” a transmis directorul general al APIA, Adrian Pintea.
Campania de informare continuă în județul Hunedoara, viitoarele întâlniri cu fermierii urmând să aibă loc în Valea Jiului.
”Munca în echipă este eficientă, când suntem împreună, noi cei de la APIA, DAJ Hunedoara, OJFIR, când vine vorba de rezolvarea problemelor complicate și atingerea unor obiective importante. Ne pregătim intens pentru campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2023. În acest sens se află postate pe site-ul APIA la adresa https://apia.org.ro/mat…/materiale-de-informare-anul-2023/ materialele de informare necesare fermierilor„ a spus și Veronica Topor, directorul executiv al Centrului Județean APIA HUNEDOARA.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share