Noi, românii, vom sta mereu alături de toate națiunile democratice cărora le pasă de demnitatea umană, de pace și de progresul întregii umanități

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat vineri, 24 februarie, o vizită de lucru în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

Echipa de comandă a bazei a făcut o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs, activitățile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, precum și detalii privind starea tehnicii din dotarea bazei.

Pe timpul discuțiilor, au fost detaliate planurile de modernizare a infrastructurii existente și programul de investiții aflat deja în derulare pentru extinderea Bazei 57 Aeriană.

”Români, americani, italieni și francezi. Se antrenează împreună, fac misiuni împreună, mănâncă împreună și își împărtășesc unii altora din cultura fiecăruia, totul ca o mare FAMILIE! Este răspunsul comun al lumii libere și democratice în fața agresiunii unui tiran nebun. Un zid de neclintit care protejează  România și întreg Flancul Estic al NATO . De aceea, la un de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, am mulțumit militarilor români și partenerilor noștri din NATO pentru ceea ce fac în fiecare zi! Nu vom accepta niciodată invadarea unui stat suveran. Vom rămâne cu toții alături de UCRAINA în această luptă, deoarece opoziția dură a Rusiei poate pune oricând în pericol libertatea altui stat ce nu îi susține demersurile nelegitime. Suntem solidari cu prietenii și aliații noștri din NATO. Nu ne vom lăsa niciodată descurajați de niște criminali conduși de idealuri greșite. Noi, românii, vom sta mereu alături de toate națiunile democratice cărora le pasă de demnitatea umană, de pace și de progresul întregii umanități.

Suntem împreună în această luptă. Și tot împreună vom reconstrui Ucraina, deoarece doar solidaritatea ne va ajuta să consolidăm modul nostru de viață democratic, ” a ținut să transmită în mesajul său liderul social-democraților și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
În mesajul său adresat militarilor români și aliați dislocați în bază, Marcel Ciolacu a mulțumit acestora pentru profesionalismul cu care își fac datoria și i-a asigurat de sprijinul necondiționat, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentului Forțelor Aeriene Italiene și elementului național de sprijin al armatei franceze. La final, oficialii au asistat la un exercițiu de poliție aeriană executat de aviatorii italieni și au luat prânzul cu militarii la popota unității.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share