Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Conferința internațională Panta Rhei la București

 Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  a organizat  în perioada 19-21 octombrie a.c.  cea de-a 58 conferință Panta Rhei.
”Panta Rhei“ este o organizație a Uniunii Europene constituită din toate agențiile de plăți care activează în domeniul agriculturii, în statele membre ale Uniunii, dar și în statele candidate la aderare. Organizația acționează ca o platformă pentru schimbul de idei și experiență în domeniul Politicii Agricole Comune, în special în realizarea și punerea în funcțiune a sistemelor informatice care stau la baza derulării schemelor de sprijin finanțate din fondurile FEGA şi FEADR.
 Obiectivele organizației se pun în practică prin intermediul unor conferințe bianuale, așa numitele conferințe “Panta Rhei” care sunt organizate prin rotație de către statele membre.
 Conferințele au un caracter tehnic și se adresează in principal specialiștilor IT din cadrul agențiilor de plăți din Uniune și din statele cantitate la aderare, dar beneficiază și de prezența reprezentanților Comisiei Europene (DG Agricultură, departamentul IT, alte direcții conexe) și ai Curții Europene de Conturi.
 Principalele teme aflate în mod curent pe agenda conferințelor Panta Rhei sunt: arhitectura sistemelor informatice;  securitatea sistemelor informatice
 modul de implementare a diferitelor scheme de sprijin din punct de vedere procedural și al sistemelor informatice; modul de implementare al controalelor prevăzute de legislația europeană, suportul IT pentru realizarea controalelor, optimizarea folosirii resurselor;  schimbul electronic de informații între Comisia Europeană şi statele membre;  sisteme informatice dezvoltate de Comisia Europeană pentru efectuarea electronică a raportărilor periodice de către statele membre.
 ”Organizarea Conferinței Panta Rhei este o mare responsabilitate , dar și o onoare pentru noi, întrucât oferă țării noastre posibilitatea de a prezenta pe larg eforturile naționale depuse pentru implementarea cu succes a Politicii Agricole Comune în România, constituind totodată o oportunitate de promovare a imaginii și intereselor naționale pe plan extern. Întreaga echipă APIA este pregătită pentru realizarea unui eveniment european de succes la București, care să reflecte profesionalismul autorităților române” a declarat Adrian PINTEA, director general APIA.
Lucrările celei de-a doua zi a Conferinței Panta Rhei au fost deschise de către Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a transmis participanților mesajul de salut al domniei sale, apreciind importanța domeniului IT în ceea ce privește comunicarea și conexiunea dintre statele Uniunii Europene.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share