Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Arafat carantinează tot ce prinde! Pentru sănătatea morală a oamenilor, șeful DSU a pierdut iar în instanță

Raed Arafat carantinează tot ce prinde fără a ține cont de procentul îmbolnăvirilor raportat la numărul de locuitori. O arată instanțele care nu i-au dat câștig de cauză, din nou astăzi la Înalta Curte.

Arafat carantinează tot ce prinde

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, privind intrarea în carantină a unei localități din județul Arad a fost anulat definitiv vineri de instanța supremă, potrivit Hotnews.ro. Este al doilea proces pierdut în instanţă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce judecătorii au decis ridicarea carantinei în comuna Gornet, judeţul Prahova.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul DSU şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti din 12 august, prin care s-a dispus ridicarea carantinei în două localităţi din comuna Seleuş din Arad.

Arafat carantinează tot ce prinde, instanțele eliberează

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis, la începutul lunii august, să impună carantina în patru localităţi în care există focare de COVID-19, respectiv Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda, iar măsura a fost confirmată, sâmbătă dimineaţă, printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În 6 august, primarul din Seleuş a anunţat că a atacat în instanţă ordinul prin care două localităţi ale comunei au fost plasate în carantină începând din 1 august, motivând că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână fuseseră confirmate doar cinci cazuri noi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share