Arbitru lovit violent la un meci din Dâmbovița. Agresorul a fugit. “Mi-a sărit inima din loc”

Din ce în ce mai mulţi arbitri trăiesc un calvar pe stadioanele de fotbal din judeţ. Sunt înjuraţi, alergaţi sau loviţi. Uneori aceştia încasează bătăi zdravene încât ajung să aibă zile bune de spitalizare.

Violenţa este cuvântul de ordine în ligile mici din judeţ. Arbitrii dâmboviţeni au devenit o ţintă sigură pe stadioanele din judeţ. Sunt expuşi la riscuri mari, iar nimeni nu se încumetă să facă nimic. Ultimul caz de arbitru lovit a fost în etapa trecută. Laurenţiu Ciocan a încasat o lovitură puternică de pumn la meciul dintre Gaz Metan Vlădeni şi Sportul Voineşti, din Liga a 6-a. După o jumătate de oră, la scorul de 3-0 pentru oaspeţi, un jucător al echipei gazdă s-a repezit către arbitru şi l-a lovit de la spate cu pumnul. După lovitura puternică, arbitrul a căzut la pământ. După câteva momente s-a ridicat şi aveaurechea vânătă şi era umflat în zona cefei. “.

“L-a lovit mișelește”

„Era minutul 32 și 3-0 pentru oaspeți, când un jucător de la gazde l-a lovit mișelește cu pumnul pe arbitru, pe la spate. Laurențiu a picat instantaneu, parcă i-a retezat picioarele acea lovitură. Mi-a sărit inima din loc, credeți-mă că mi-a fost frică de ce e mai rău. După ce s-a ridicat, arbitrul avea urechea vânătă și era umflat în zona cefei. Am apelat numărul de urgență 112, iar intervenția fost promptă. Apoi am fost contactat telefonic în mai multe rânduri de către Jandarmerie, să mă întrebe dacă e nevoie să pună în aplicare efective, doar că cel care a lovit a fugit imediat.

Apreciez operativitatea de care au dat dovadă organele competente, dar și modul în care au cooperat oficialii echipei gazdă. Așa am aflat că respectivul se numește Leornard Nastasia și că ar fi evoluat pe legitimația altui jucător. Din câte rețin, Bogdan Tița. Arbitrul a depus plângere la Poliție și a mers la spital să-și scoată certificat medico-legal”, a declarat Dorin Nistor, observatorul AJF delegat la jocul respectiv, pentru “Jurnal de Dâmbovița”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share