Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ART TALK Ulrike Ettinger – Spații limitrofe

MV Sci & Art Center și Centrul Cultural German Timișoara vă invită sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 16:00, la o prezentare susținută de artista Ulrike Ettinger din Germania, parte a expoziției MADE-UP HISTORIES HAVE LONG LIVES, curatoriată de Iris Ordean.
Crescută în România socialistă, Ulrike Ettinger se stabilește în Republica Federală Germania la sfârșitul anilor ’80. În anii ’90 studiază artele plastice la Muthesius-Hochschule din Kiel. Ulterior, lucrează ca artist și designer media și, ocazional, curatează expoziții.

În 2017, și-a susținut teza de doctorat în domeniul cercetării artistice la Universitatea Bauhaus din Weimar pe tema utilizării costumului popular de către stat în România socialistă. Ulrike Ettinger trăiește ca artistă vizuală și autoare la Berlin.
Expoziția Made-up histories have long lives, evenimentul de deschidere a programului REMIX ID 2023, este o istorie a istoriilor. Vizitatorul este încurajat să o experimenteze ca pe un eseu vizual cu stații corespunzătoare, fiecare stație fiind un punct de vedere, o interstiție, o transmitere afectivă, o istorie inventată. Expoziția extinde definiția de „etnografii clasice”, prin chestionarea modului în care omenirea își construiește și își canonizează propriile istorii: ce fragmente din istorie sunt considerate mai demne de cercetare, studiu și descoperire? Care grupuri devin mai atractive decât altele, ce acte artistice intră în istorie și ce aspecte ale istoriilor sfârșesc prin a avea o „viață lungă”? Ar putea fi istoriile nimic mai mult decât niște povești inventate?

Expoziții ale artistei Ulrike Ettinger: research handmade, Berlin 2021; disCONNECTED, Dresda 2021, the milk bar collection / fashion research, Timișoara 2018; Stoffdruck International, München 2018; questioning perspective // the research collection, Berlin 2016; cultural displays, Linz 2015 HOW TO SHOW? LAB FOR RESEARCH AND ART #01, Berlin 2014; www.ulrike-ettinger.de

Discuția se va desfășura în limba română. Intrarea este liberă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share