Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ASF nu a învățat nimic din falimentele ASTRA, CARPATICA și CITY INSURANCE

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) solicită Parlamentului României demiterea Consiliului AUTORITĂȚII DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ (A.S.F.) în integralitatea sa, pentru neîndeplinirea mandatului ce i-a fost încredințat.

”​Retragerea autorizației de funcționare și constatarea stării de insolvenţă a Euroins România Asigurare-Reasigurare – S.A. sunt cea mai bună dovadă că nimeni din conducerea A.S.F. nu a învățat nimic din falimentele ASTRA, CARPATICA și CITY INSURANCE și nimeni nu a înțeles că astfel de evenimente trebuie prevenite, în timp util, cu fermitate.

În consecință, A.S.F. trebuie repusă în atribuții pe baze sănătoase, care să garanteze protejarea cetățenilor de orice fraude și abuzurI”  a ținut să transmită Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste zece  milioane de participanţi.

asf

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share