Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cupa Veteranilor și SPRING SKI STRAJA

În  staţiunea Straja a avut loc, la finele săptămânii  cea de-a 51 – a ediţie a Cupei Veteranilor.

Conform organizatorilor în competiţie s-au înscris doritori din mai multe zone ale ţării, care participă de ani de zile,  la această competiţie devenită deja tradiţională în munţii Vâlcan.  Au fost competitori din Italia și Ungaria. Cea mai animată probă, care le-a pus la încercare răbdarea şi îndemânarea a fost coborârea pârtiei pe doage, o idee care a fost preluată de la momîrlani, care iarna coborau din munte pe doagele de butoi. „La Straja  se păstrează această tradiţie şi ne bucurăm că am putut oferi şi anul acesta posibilitatea ca, sportivi din toate colţurile ţării, iubitori ai muntelui să concureze pentru cupele, medaliile şi premiile puse în joc.  Aici la noi,  se organizează singura competiţie de slalom pe doage de butoi, această tradiţie pierzându-se în negura timpului. Este o probă amuzantă, apreciată de concurenţii care vor încerca să alunece pe doage. Pentru a-şi menţine echilibrul pe pârtie, direcţia este asigurată cu un băţ, ţinut între picioare. Cel mai ” tânăr” veteran care s-a înscris în competiție a fost domnul Ambruș și un altul de la Cluj  în vârstă  86 de ani.  Manifestarea a cuprins şi întâlnirea veteranilor competiţiei, prilej cu care s-au depănat amintirile şi momentele frumoase petrecute în anii precedenţi, totul încheindu-se cu o mare petrecere”, a ţinut să declare principalul organizator, Emil Părău. Cei care au întreținut atmosfera au fost cei din formația etalon a Văii Jiului, Color, coordonată de Fane Abrădoai.

Cupa Veteranilor de la Straja este cea mai longevivă competiţie de schi din România, la care participă concurenţi de la 35 până la 90 de ani, a fost organizată de Asociaţia Pro Straja şi Salvamont Lupeni, cu sprijinul administraţiei publice locale din municipiul Lupeni, cât şi unor sponsori generoşi, care s-au regăsit pe afişele competiţiei.  Ea încheie șirul evenimentelor și competițiilor sportive din stațiunea hunedoreană Straja.

” Cupa Veteranilor este o competiție  unică în România și mă bucur că am reușit să fim și anul acesta împreună, la aceasta, alături de organizatori, de omul de televiziune Andi Moisescu, care i-a premiat pe concurenți.

Făcând o retrospectivă putem să spunem că am avut un sezon de schi foarte bun, deoarece noi am început producerea zăpezii artificiale încă de la începutul lunii decembrie, apoi, a nins din belșug și  în fiecare weekend peste 3000 de turiști au urcat în stațiunea noastră. Și anul acesta vor continua investițiile, pe timpul verii. Vreau să-i felicit pe organizatori, dar și pe competitor, deoarece toți participații și susținătorii au putut vedea un adevărat spectacol pe pârtie” a ținut să conchidă primarul Lucian Resmeriță.

Cum stratul de zăpadă este încă unul consistent, cei care iubesc sporturile de iarnă, pot petrece pe pârtii timp prețios,  cel puțin încă o lună de zile, iar meteorologii anunță și alte precipitații la munte.  Va fi skipass gratuit în perioada 26-31 cu ofertă o săptămână la schi, la doar 990 de lei de persoană și petrecere de final de sezon la APRES BAR  în weekendul 1-2 aprilie, dar și noaptea ratrakurilor,  în același weekend. ”A mai rămas foarte puțin din acest sezon, așa că hai,  să profităm la maximum de zilele rămase, noi venim cu zăpadă, voia bună, distracția și cazarea, iar tu nu trebuie să ratezi noaptea celor 9 ratrace și nici turele cu acestea. Tot pe această cale vrem să le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte, pentru ca ați adus culoare pe pârtiile noastre, pe care ne-am străduit să le ținem în cele mai bune condiții,  în acest sezon atipic. Vă mulțumim pentru încrederea acordată!” au ținut să transmită  administratorii domeniului schiabil din Straja.

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share