Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Asistenții medicali sunt o resursă valoroasă pentru sistemul sanitar și pentru sănătatea globală

Pe 12 mai este sărbătorită Ziua internațională a asistenților medicali (International Nurses Day). Data coincide cu aniversarea zilei de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.
Ei sunt cei care și-au dedicat viața ajutorului pentru alți oameni. Cu toții știm că însănătoșirea unui pacient nu ține doar de eforturile și calificarea medicilor. Un rol important în aceste lupte o au și asistentele medicale.
În ultimele decenii, profesia de asistent medical a cunoscut un salt uriaș în evoluția sa, datorită cercetărilor în domeniul îngrijirii și inovațiilor în domeniu, echipamentelor medicale performante cu care se lucrează în unitățile sanitare, dar și dezvoltării infrastructurii spitalicești.
Asistentul medical este, astăzi, mai mult decât un ajutor al medicului, este o resursă umană de bază și o voce puternică în politicile de îngrijire a pacienților. Din acest motiv, asistentul medical trebuie să se bucure de aprecierea și respectul nostru, al tuturor.
”Mă bucur că asistenții medicali din județul Hunedoara își pot perfecționa pregătirea profesională în cadrul extensiei de la Deva a Facultății de Asistență Medicală Generală a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Este un proiect în care cred și pe care l-am susținut încă de la început. Pentru studenții care urmează acest program de studii pregătim și un sediu de sine stătător.
De asemenea, este firesc să investim în modernizarea Spitalului Județean de Urgență Deva și a celor două sanatorii pe care le avem în grijă. Asistenții medicali, care reprezintă majoritatea angajaților, trebuie să se bucure de condiții de muncă decente, de dotări performante și de perfecționare continuă pentru a-și putea îndeplini misiunea de salvatori de vieți,  alături de medicii cu care fac echipă” a ținut să transmită președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share