Asociația Horeca Dâmbovița, semnarea actului de constituire – Camera de Comerț Dâmbovița

Astăzi, 17 martie 2022, a avut loc semnarea actului de constituire pentru înființarea Asociației Horeca Dâmbovița.

Membrii fondatori sunt reprezentați de:

  • Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, președinte
  • Hotel Peștera, Oana Voicu, manager
  • Happy Day, Valentin Lixăndroiu, director general
  • Towers Pub, Bogdan Hîncu, administrator
  • Hotel Restaurant Solarino, Bogdan Berentan, administrator

Ne aflăm la un moment inaugural, a fost făcut primul pas pentru a avea cea mai puternică organizație patronală la nivelul județului Dâmbovița. Mulțumesc companiilor care și-au asumat răspunderea să devină membrii fondatori în această asociație. Este clar că aveam nevoie de așa ceva și nu pot fi decât extrem de bucuros pentru faptul că prin Camera de Comerț Dâmbovița, susținem și noi Horeca Dâmbovița”, a precizat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

Prin înființarea acestei asociații se dorește:

  • realizarea activităților privind promovarea și dezvoltarea turismului dâmbovițean
  • sprijinirea acțiunilor de parteneriat ale membrilor săi cu autoritățile publice locale, centrale și cu alte persoane juridice din țară și din străinătate
  • reprezentarea, identificarea, promovarea, susținerea și apărarea intereselor economice, profesionale, tehnice, juridice, ale membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice sau fizice.
  • susținerea brandului ”Dâmbovița Turistică”

”Ne zbatem încă într-o incertitudine teribilă”

Valentin Calcan a mai spus că după cei doi ani de pandemie industria Horeca a rămas cu probleme grave de gestionare a banilor, din cauza pierderilor avute care nu au fost reduse de promisiunile făcute de Guvern. Fostul senator a mai adăugat că fără asocieri puternice la nivelul Horeca, mediul politic-administrativ va lua decizii de unul singur și după cum se vede, nu în favoarea societății în general.

”Industria Horeca a fost cel mai grav afectată în urma pandemiei. Acum doi ani eram cu toții din această indudstrie cu oamenii acasă în somaj, cu zeci de cereri de returnare a banilor plătiți în avans și cu imposibilitatea unui plan pe care să-l poți aplica în următoarea perioadă. Din păcate atunci nu am avut un sprijin guvernamental rapid și nici o recunoaștere a mediului politic și administrativ pentru modul în care ne-am implicat în sprijinirea societății în timpul pandemiei. Mediul antreprenorial a primit un răspuns palid din partea autorităților. Nici astăzi, o parte din promisiunile de acum doi ani nu au fost onorate, în condițiile în care foarte multe companii abia își mai țin afacerile.

Ne zbatem încă într-o incertitudine teribilă, iar ce se întâmplă la granițe, cu războiul, afectează situația generală. Prin urmare, Horeca Dâmbovița trebuie să înceapă să gândească împreună cu comisiile de specialitate, să vină cu un set de proiecte către aparatul administrativ și politic, spre a putea fi mai departe susținuți în Parlament.

Lansez un apel public către celelalte industrii importante din județ, suntem la dispoziția dumneavoastră. Cred foarte mult în asociere și pentru că timp de 13 ani am fost în Parlament și am observat cât de dificil este un dialog în care partenerul este unic, adică cel instituțional-administrativ. Dacă nu există și un partener privat, cel politic o să ia orice decizie dorește”, a explicat Valentin Calcan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share