Atac la Paris. Teroare pe Champs-Elysées

Atac la Paris. Un individ a deschis focul, joi seară, în centrul oraşului Paris. Un poliţist a fost omorât şi alte trei persoane – doi agenţi de poliţie şi o turistă străină- au fost rănite.

Înainte de atacul terorist, scrie BFMTV, atacatorul s-ar fi lăudat pe serviciul de mesagerie Telegram că are de gând să „ucidă polițiști”.

Un individ, care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi poliţişti, este considerat drept presupusul autor al atacului de la Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Parisien.

Publicaţia afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C. Un bărbat în vârstă de 39 de ani. Acesta, în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentinţa acestuia a fost redusă cu cinci ani.

Atac la Paris

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, acest atacu la Paris. Informația este preluată de la Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit organizaţiei teroriste sunnite, un cetățean belgian a comis un atac la Paris. Atacul cu armă automată a fost deschis de islamistul Abu Yusuf. „Autorul atacului din zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic”. Agenţia fundamentalistă Amaq.

 
Distribuie acest articol Oficial Media
Share