Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu- susținere pentru proiectele culturale din Dambovița

”Vineri, 21 aprilie 2017, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, comuna Nucet a fost gazdă primitoare pentru numeroși credincioși care au ales să participe la slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Nucet al cărei hram este, moment ce a continuat cu procesiunea spre locul intitulat Fântâna de leac, unde un sobor de preoți condus de IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a săvârșit sfințirea apei.

Sărbătoarea a fost dublată de serbarea Zilelor Comunei Nucet, moment prielnic pentru desfășurarea unui amplu program cultural-artistic.

La eveniment au luat parte ministrul Culturii, domnul Ionuț Vulpescu, parlamentarii de Dâmbovița- Adrian Țuțuianu, Titus Corlățean, Leonardo Badea, Holban Carmen, Corneliu Ștefan, Oana Vlăducă- și  reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița- Alexandru Oprea, Alin Manole-.

În acest context au avut loc discuții privind problemele de interes major care pot fi susținute de ministrul Culturii care și-a declarat disponibilitatea de a sprijini proiectele culturale ale județului Dâmbovița, printre care:

  • Evenimentele culturale de interes local și național ( Crizantema de Aur, Moștenirea Văcăreștilor, festivalurile de folclor Ion Dolănescu, Rodica Bujor, Ileana Sărăroiu, festivalurile Laura Stoica și Dracula)
  • Includerea în programul naţional de restaurare a următoarelor biserici monumente istorice la care se impune, de urgenţă, reînceperea lucrărilor de restaurare: bisericile Nicolae Androneşti, Sf. Nicolae- Simuleasa, Sf. Voievozi, Sf. Dumitru Buzinca, Sf. Gheorghe din Târgovişte, precum şi biserica Schimbarea la Faţă din cadrul  Ansamblului mănăstiresc Gorgota şi biserica din Cornăţelu.

Devenită deja tradiție, sărbătoarea de la Nucet, atât prin dimensiunea ei sacră, dar și laică, reușește, în fiecare an, să ne apropie între noi, și pe toți de Dumnezeu.  Mulțumim organizatorilor pentru efortul depus și dorim tuturor credincioșilor, în special nucetenilor,  în această zi de praznic închinat Maicii Domnului, sănătate, spor și la mulți ani.” (Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dambovita)

Comunicat de presă

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share