Atacuri teroriste fara precedent in Franta

Atacuri teroriste fara precedent in Franta - Oficial Media
Atacuri teroriste fara precedent in Franta – Oficial Media

Cel mai grav este ca unii dintre autorii atacului au reusit sa scape. Numarul victimelor creste, se pare ca acum sunt in total 153 de morti si 200 de raniti. 

Zonele in care au avut loc cele sapte atacuri teroriste din Paris fac parte din cartiere extrem de populate din Franta, unde populatia este mixta. Preşedintele Francois Hollande decretează stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi decide închiderea temporară a frontierelor. „Toate forţele posibile trebuie mobilizate pentru neutralizarea teroriştilor”, a anunţat Hollande, cerând mobilizarea armatei şi subliniind că Parisul a fost ţinta unor atacuri fără precedent.

Trei explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc vineri seară în faţa „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. La meci asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat în siguranţă.

Locurile atacurilor teroriste din Paris - Oficial Media
Locurile atacurilor teroriste din Paris – Oficial Media

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului. În sala de concerte din zona Bataclan, în sectorul 10 al Parisului, persoane înarmate au ucis zeci de persoane şi au luat ostatice alte câteva sute, relateaza Mediafax.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în momentul în care teroriştii s-au aruncat în aer în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, imediat după asaltul forţelor speciale.
Preşedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Justiţiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului. Cel mai probabil, este vorba de atentate coordonate care poartă marca unor organizaţii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic, anunta Reuters.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share