Atacurile la profesori, politică de stat în România

Nu cred că există pe glob popor mai manipulabil și care să își urască mai mult profesorii decât poporul român. Desigur, nu în totalitatea lui urăște această categorie profesională. Politicienii și liderii de sindicat, da, în mod sigur.
Nici nu s-au stins ecourile articolului care vorbea despre corupția profesorilor care primesc cadouri și atenții, că în spațiul public a apărut o altă petardă: profesorii nu vor să se vaccineze anticovid.

Pe cine mai reprezintă sindicatele din România?

Am remarcat de ceva vreme că sindicatele au devenit o armă împotriva celor cărora ar trebui să le apere drepturile. În septembrie când ar fi trebuit să primim majorarea de salariu conform legii, sindicatele au ieșit la rampă cu solicitarea sporului de ecran. Normal că nerespectarea legii s-a pierdut în tumultul revoltei față de „pretenția” pe care sindicatele au pus-o pe seama profesorilor.
Acum, când în ianuarie ar trebui să primim mărirea din septembrie, dacă oamenii în majoritatea lor nu au înghițit prostia cu cadourile, unul din sindicate a scos din burtă un sondaj despre disponibilitatea profesorilor de a se vaccina.
Trebuie să recunosc că sunt abili acești politicieni. Josnici, dar abili. Au chemat la ordin un sindicat din educație, nici măcar cel mai reprezentativ și acesta s-a executat întocmai și la timp.
Deci…
Sindicatul Spiru Haret (cred că acesta se răsucește în mormânt) publică un sondaj în care 54 % din profesori refuză să se vaccineze anticovid. Bineînțeles că site-urile și televiziunile au preluat știrea în regim de breaking news, fără să se documenteze pentru a da o informație cât mai corectă. Ratingul și traficul să meargă, că astea aduc bani.
Și a început jihadul. „Stau de atâtea luni acasă, nu fac nimic, nu se vaccinează pentru că vor sporul de Covid,” au sărit unii.
Alții mai deștepți, ca obscurul Lucian Mîndruță vin cu un atac de-a dreptul mizerabil.
„Jumatate din profesori nu vor sa-si faca vaccin, spune un sondaj al sindicatelor lor.
E si asta o lectie pe care o predau copiilor. De egoism. Sau ignoranta.
Nu ca ar fi materii optionale la noi in scoli.”
                                                              Citat cuvânt cu cuvânt ca să nu avem vorbe la proces.

Matematică și sondaje

De unde știe acest jurnalist de doi lei ce lecții le predăm noi elevilor? Cum își permite să emită judecăți fără suport argumentativ?
Jumătate din profesori ar însemna cam 200.000 de profesori. Sindicatul în cauză a publicat rezultatul sondajului din care rezultă că au chestionat 13.000 de persoane din care 95 % profesori. La un calcul grosso modo, chiar dacă cifra celor care au răspuns este corectă rezultă un 1,6% din totalul profesorilor care ar refuza vaccinarea.
Și dacă cifra ar fi mai mare, care este problema? Oare profesorii nu au dreptul la a decide ce fac cu sănătatea și viața lor?
De ce ar trebui eu ca profesor să dau raportul dacă mă vaccinez sau nu? Vaccinarea este un act medical care intră în sfera confidențialității. De ce ar trebui să știe o țară întreagă ce fac eu cu viața mea?
Dar poate am boli cronice incompatibile cu vaccinul.
Poate sunt predispusă la reacții adverse.
Poate am alergie la unul din componentele vaccinului. Cine dă dreptul oricui să decidă pentru mine?
Spunea un părinte revoltat că un profesor nevaccinat intră în contact cu elevii și răspândește boala. Nu zău? Invers nu se poate?
Ați făcut un sondaj printre părinți să vedeți câți și-ar vaccina copiii?
Dacă se vor vaccina sau nu, este strict problema fiecărui cetățean al acestei țări, inclusiv a profesorilor.
Dar ca să revenim la mizeria lui Mîndruță, a site-urilor și televiziunilor…
Cine vă dă dreptul să aruncați în derizoriu și să vă bateți joc de munca noastră?

Profesorii din România  și-au făcut și își fac datoria

Cum puteți crede că noi am pleda vreodată pentru încălcarea legii sau că ne permitem să ne impunem convingerile ca adevăruri supreme?
Adică nu le-am vorbit elevilor despre incompetența crasă a administrației centrale, a guvernului și, mai ales, a ministrului educației și le vom vorbi despre vaccin?
Nu noi decidem ce vor face copiii, ci părinții lor, iar dacă sunt majori, ei înșiși.
Noi le dăm exemplu de egoism?
Noi care din primele zile de pandemie ne-am mobilizat și am început predarea online?
Noi cei care ne-am dus la școală pentru examenele naționale?
Noi care am deschis grădinițele de vară?
Noi care am stat zi lumină în școli și grădinițe în primele zile ale anului școlar, ca să pregătim ca la carte începerea școlii?

Cea mai bună apărare este atacul, chiar dacă este incorect

Noi? Sau voi cei care stați pe margine și ridicați osanale unor autorități și guvernanți care nu au făcut nimic pentru a limita răspândirea pandemiei? Aceiași care acum se luptă pentru putere și își împart ciolanul puterii.
Ce exemplu dau ei tinerilor și copiilor, lupule moralist Mîndruță? De ei nu te legi nu-i așa? Cum să o faci? Taie finanțarea postului și rămâi pe drumuri.
Cât despre liderii de sindicate… Ce-ar fi să răspundă în fața legii pentru răspândirea de știri false și pentru încălcarea atribuțiilor pentru care iau bani de bani? Haideți să îi lăsăm fără obiectul muncii. Să nu mai aibă în numele cui să vorbească și pe seama cui să își asigure un loc călduț până la adânci bătrâneți.
Mai sunt câteva zile până la Crăciun și cei care ne îndeamnă să fim buni calcă în picioare, din nou, pentru a câta oară? pe cei care țin sistemul de învățământ pe linia de plutire.
Calcă în picioare sufletele celor care le-au dat lor știință de carte, care le dau copiilor lor știință de carte. Le întunecă bucuria sărbătorilor, pentru că știți ce?
Profesorii pe care îi huliți au și ei familii, au și ei copii, au și ei dreptul la demnitate.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share