Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ATELIERE DE VARĂ ȘOTRON la Școala Gimnazială Ungureni- Dragomirești

“Copilăria este o mișcare spre înainte, o plecare spre orizonturi multiple, o plenitudine de proiecte, o îndrăzneală. Copilăria este o vârstă a confruntării cu necunoscutul, vârsta mirării și a curiozității incluse în întrebările și aventurile de cunoaștere concentrate în repetatele “de ce?” și “cum?”, în înariparea cunoașterii prin imaginație.” Eniko, Araci

În perioada 10 iulie – 21 iulie 2017, Școala Gimnazială Ungureni – Dragomirești și-a deschis porțile pentru desfășurarea Atelierelor de Vara Șotron. Pachetul educațional Ateliere Șotron este realizat de către Asociația OvidiuRo, în cadrul programului ,,Fiecare Copil în Grădiniță”, potrivit unui comunicat de presă din partea Complexului Național Muzeal Curtea Domnească.

Misiunea Asociației OvidiuRo: ”Educație timpurie de calitate pentru toți copiii”.
Grupul țintă al acestui program educațional sunt preșcolarii din comunitate, cu vârste cuprinse între 4-6 ani, copii proveniți din familii defavorizate și copii de vârstă preșcolară care nu au frecventat gradinița. Cei 15 copii participanți au fost însoțiți în călătoria pe INSULA DE NISIP de către profesorii, Baciu Gabriela-Alina (Școala Gimnazială Ungureni) și Matei Orieta-Magdalena (Școala Gimnazială Dragomirești), profesori pregătiți în cadrul sesiunii de training dedicată Atelierelor de Vară Șotron 2017, desfășurată la Potlogi în data de 29.06.2017.

Prin acest program am beneficiat și de:
* kit-uri educaționale pentru desfășurarea modulului Ateliere de Vară Șotron (materiale pentru profesori, materiale pentru copii și un kit pentru experimente stiințifice)
*fonduri pentru gustări și produse de igienă.
Au fost desfășurate activități – pentru a le dezvolta copiilor plăcerea de a învăța, pentru a le stimula curiozitatea naturală, pentru a le dezvolta gândirea analitică și învățarea prin investigare.
Activitatile s-au desfasurat sub forma unei călătorii: “O călătorie pe insula de nisip, în care copiii se cunosc pe ei înșiși și ceea ce îi înconjoară, de la iarbă și fluturi până la stelele îndepărtate”.

Un impact pozitiv l-au avut şi activitățile desfășurate ca urmare a parteneriatul de colaborare, inițiat de directorul Şcolii Gimnaziale Ungureni-Dragomireşti, doamna Angelica Căprăroiu, cu Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească” Târgoviște. Copiii au vizitat Ansamblul Monumental “Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărtii Vechi Româneşti, dar şi Muzeul Evoluției Omului şi Tehnologiei în Paleolitic. De asemenea, preșcolarii au participat la un atelier educativ adaptat vârstei lor, intitulat: Cancelaria domnească de la Târgovişte pe înțelesul copiilor, sub îndrumarea doamnei muzeograf, dr. Irina Cîrstina.

Pe baza informațiilor primite pe timpul vizitei, copiii au realizat sigilarea unor facsimile de documente medievale, folosind tipare şi ceară roşie. În final, precum membrii cancelariei domneşti, au validat aceste hrisoave scriindu-și numele cu pana de gâscă înmuiată în cerneală. A fost o experiență vie, participativă, autentică, de neuitat, de îmbinare şi accentuare a poveştii ca mod de învățare, bază pentru noi activități educative.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share