Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Oana Vlăducă – Omagiu adus eroilor

Deputat Oana Vlăducă – Omagiu adus eroilor dâmbovițeni. Prezentă la ceremonialul de comemorare, doamna Oana Vlăducă este unul dintre cei mai activi parlamentari atunci când este vorba de județul pe care îl reprezintă în Parlamentul României.

Deputat Oana Vlăducă - Omagiu adus eroilor

Ceremonial de comemorare militară

Nelipsită de la principalele evenimente ale județului și mereu în preajma cetățenilor. Doamna Oana Vlăducă a fost cum era și firesc, alături de echipa consiliului județean, la ceremonialul militar de comemorare. O manifestare militară și religioasă în memoria tanchistului – decorat locotenent-colonel (post-mortem) Gheorghe Spirescu, în localitatea Gura Șuții.

Deputat Oana Vlăducă – Omagiu adus eroilor, domnia sa a publicat pe contul de facebook un mesaj emoționant:

Am fost onorată sa fiu astazi alaturi de locuitorii comunei Gura Sutii la ceremonialul militar- religios de comemorare a unui fiu al comunei, tanchistul Spirescu Gheorghe cazut in august 1941 in luptele pentru eliberarea teritoriilor românești de dincolo de peste Prut și sa adresez câteva cuvinte tuturor participanților.

Evenimentul de comemorare de la Gura Sutii e unul care da marturie despre comunitatea insasi de aici. In zilele pe care le traim, reperele fac sens. Poate pentru ca vremurile au devenit mai ciudate, oamenii mai straini si principiile mai indoielnice. Nu sunt eu cea care trebuie sa judece asta.

Dar raportarea la un reper de moralitate, curaj, sacrificiu – cum este eroul pe care-l onoram astazi – da, despre asta pot sa vorbesc.

Si vorbesc cu smerenie, pentru ca mi se par uriase asumarile acestor semeni fata de lucrurile marunte de care prea des ne incurcam noi astazi.

Ce am putea spune ca sa aiba sens cuvintele in memoria unui erou? Probabil ca prea putin si mult mai cinstit ar fi sa- l onoram prin a- i purta trairile si idealurile mai departe. Ceea ce faceti dumneavoastra acum si pentru care va felicit sincer si ma inclin.

Va sunt alaturi in tot ceea ce realizati. In acelasi timp, va transmit si gandul de apreciere al Ministrului Apararii Nationale, domnul Adrian Țuțuianu, pentru organizarea acestui ceremonial de comemorare.

Doamne ajuta!

Personalități județene și locale

Evenimentul s-a desfășurat în prezența preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea şi vicepreşedintelui – Claudia Gilia. La manifestare au mai participat: Constantin Dinu – primarul comunei Gura Şuţii, consilierii judeţeni – Mioara Costache, Gabriela Caciamac, Cornelia Stan şi Georgiana Niţă, reprezentanţi ai Garnizoanei Târgovişte, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria” Filiala “Mihai Viteazul” Dâmboviţa. De asemenea, repezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, precum şi numeroşi cetăţeni ai comunei Gura Şuţii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share