Atenție! Vijelii în toată țara. Noi avertizări cod portocaliu

Meteorologii au emis cod portocaliu de căldură intensă și disconfort termic accentuat în zonele joase din vestul și nord-vestul țării. Aici, temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

Vijelii în toată țara

Se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, în următoarele zile vor fi în vigoare un cod galben și unul portocaliu de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Codul galben vizează zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

În Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali va fi cod portocaliu de averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share