Au fost majorate alocațiile pentru copiii din sistemul de protecție socială – Sprijin pentru România

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, decizional proiectul de lege care prevede un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial. Legea merge la promulgare. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că această face parte din pachetul „Sprijin pentru România” în vederea protejării populaţiei vulnerabile, potrivit news.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pe acest subiect:

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share