Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aurelian Cotinescu: ”În Dâmbovița, întreprinderilor private li se pregătește o enormă nedreptate”

Aurelian Cotinescu, secretarul general al organizației PNL Dâmbovița, a atras atenția, într-o conferință de presă, că trebuie reanalizată taxarea deșeurilor.

Aurelian Cotinescu

În Dâmbovița, întreprinderilor private li se pregătește o enormă nedreptate în privința taxelor pentru colectarea deșeurilor. În loc să plătească în funcție de cantitatea de gunoi pe care o produc, ADI a propus o altă metodă de a acoperi o datorie veche de 2-3 milioane, spune liderul liberal.

Această sumă a fost împărțită la cele 20.000 de firme din județ, astfel încât un magazin rural să plătească între 1600 și 6000 de lei, în funcție de numărul de angajați, iar companiiile cu 500 de angajați, care nu sunt multe în Dâmbovița, se vor vedea nevoite să închidă afacerilemai spune Aurelian Cotinescu.

Declarația integrală din conferința de presă:

Aurelian Cotinescu: ”În Dâmbovița, întreprinderilor private li se pregătește o enormă nedreptate”

În județul Dâmbovița, firmelor private li se pregătește o mare nedreptate în privința costurilor cu colectarea gunoiului. În orice loc civilizat, în orice loc normal, plătești strict pentru cât gunoi produci și arunci. La noi în Dâmbovița ADI a pus problema altfel. Cum acoperim o gaură veche de 2-3 milioane? Răspunsul lor a fost simplu: împărțim acea sumă de 2-3 milioane la cele douăzeci de mii de firme din județul Dâmbovița.

Și ne-am uitat și noi pe grila propusă pentru agenții economici. Un magazin din mediul rural va plăti între 1 600 lei și 6 000 de lei în funcție de numărul de angajați. Cred că multe magazine se vor închide. O firmă cu 10-20 de angajați va plăti între 18 000 de lei și 24 000 de lei în funcție de tipul de activitate. Enorm. O companie cu 500 de angajați și nu avem multe în județul Dâmbovița, cred că sunt 10-12 companii, vor plăti 240 000 de lei. Enorm.

O inechitate totală între companiile de stat și cele private

Pe de altă parte spitalul județean care se află în subordinea C.J., cu 2 200 de angajați și sute de pacienți va plăti 60 000 de lei. Companiile de stat vor plăti de patru ori mai puțin decât firmele private la același număr de angajați. O inechitate totală. Toate aceste inechitați duc la un singur lucru: discriminarea mediului privat. Pe de altă parte duce și la alungarea investitorilor care vor să vină să creeze locuri de muncă în județul Dâmbovița.

Tarifele propuse sunt de trei ori mai mari decât la București. Și cerem public ADI și C.J. să reanalizeze această listă de taxare și să ajungă cu adevărat să fie un partener loial și corect față de mediul de afaceri dâmbovițean.

Jocuri politice la Primăria Morteni, Aurelian Cotinescu: ”Primarii se cred stăpânii localităților”

Aurelian Cotinescu, PNL: „Motivele pentru care nu facem alianțe locale cu PSD. Vom avea o surpriză plăcută la alegerile de anul viitor„

Articol fără titlu 😉 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin