Aurelian Cotinescu, PNL: În Târgoviște avem 0 locuri de parcare organizate în sistem inteligent.

Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița și consilier local, a transmis, pe pagina de social media, un mesaj cu privire la locurile de parcare din municipiul Târgoviște și câteva soluții cuprinse deja intr-un proiect propus spre implementare administrației locale.
 
”Așa cum preconizam, problema parcărilor din Târgoviște s-a acutizat odată cu debutul anului școlar. Zilnic, străzile sunt supraaglomerate, mașinile sunt parcate la întâmplare, iar traficul îngreunat”, a precizat liderul PNL.
Declarații pe larg, Aurelian Cotinescu:
”Am propus, alături de colegii mei, un proiect pentru realizarea unui sistem de parcări subterane-supraterane, complet digitalizat, lângă Consiliul Județean și Cinematograful Independența. O parcare cu 400 de locuri în acea zonă ar deservi atât angajaților instituțiilor publice, cât și târgoviștenilor și turiștilor care vin să viziteze centrul istoric al orașului și obiectivele Complexului Național “Curtea Domnească”.
A trecut un an de când municipalitatea comunica elaborarea unui nou regulament pentru parcări. Ni s-a cerut votul în CL, vot pe care l-am acordat, s-a estimat că până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, locurile de parcare vor fi repartizate conform noului regulament. Degeaba au alergat mii de târgovișteni cu cereri la primărie, că până la urmă lucrurile au rămas nerezolvate. Regulamentul nu ar fi soluționat oricum în totalitate situația, am spus-o și o repet: Târgoviștea are nevoie de dezvoltarea unor serviciile de parcare, supraterane-subterane, de un sistem digitalizat, ca în marile orașe.
În cadrul Planului de Dezvoltare Urbană, noi am propus modernizarea parcărilor existente, construirea unor parcări subterane-supraterane și digitalizarea parcărilor cu un sistem de hărți GIS, o hartă digitală unde regăsim mapate totalitatea locurilor de parcare, o aplicație prin care, printr-un simplu SMS să se faca plata parcării.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share