01/11/2020

Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște: Alegerile anticipate, singura soluție pentru România

Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște, a prezentat astazi în cadrul unei conferințe de presă, măsurile pe care Guvernul Orban le-a luat în ultima perioada, și care, spun liberali, au pus România ”pe un făgaș normal”. Alături de președintele organizației municipale au fost prezenți și cei doi vicepreședinți ai PNL Târgoviște, Quintus Niculescu și Adrian Bercu.

”Alegerile anticipate reprezintă singura soluție pentru România. În ultimele trei luni, guvernul liberal condus de premierul Ludovic Orvban a reușit să pună România pe un făgaș normal prin câteva măsuri așteptate de întreaga populație.

  • Abrogarea recursului compensatoriu prin care, 20.000 de deținuți au fost eliberați din pușcăriile României
  • Abrogarea Ordonanței 114 din sectorul bancar și sectorul energetic
  • Mărirea salariului minim de la începutul anului
  • Eliminarea pensiilor speciale
  • Eliminarea supraacizei la carburanți, care a dus la ieftinirea lor și la cel mai mic preț din Europa.
  • 50 de miliarde de lei au fost alocați de către noul Guvern pentru investiții, aproximativ 4,5% din PIB, o sumă foarte mare.
  • În sănătate, românii pot să meargă în acest moment către spitalele de stat sau private, fără costuri suplimentare.” a spus Aurelian Cotinescu.

Aurelian Cotinescu: Este o bătălie între vechi și nou

”Între un sistem învechit, nereformat și o societate care își dorește schimbări, modernizare și o reformă reală în întregul aparat de stat. Este o bătălie între Parlament, condus de socialiștii PSD-ului, care dorește să-și păstreze privilegiile pentru ei, pentru grupul lor de interese, oprind orice tentatvivă de reformă. Și societatea care dorește o reformă, care dorește o înnoire a sistemului de conducere, și un Guvern liberal care înțelege nevoile de reformare ale societății și deja a început această reformă.

Guvernul liberal a propus și a înaintat Ordonanța de Urgență pentru alegerea primarilor în două tururi, PSD s-a opus imediat, a apărut acea tentativă a PSD care s-a terminat prin demiterea Guvernului iar alegerea în două tururi nu mai poate fi posibilă.

Pe de altă parte, Guvernul liberal, beneficiază de suportul a 80% dintre români, care vor ca primarii să fie aleși cu peste 50% din voturile exprimate. Astfel încât să nu mai avem cazuri de primari aleși cu 10% sau cu 14%, așa cum este cazul Gabrielei Firea la București.

Guvernul liberal a depus în Parlament, un act prin care amenzile să fie plafonate la valoarea anului 2019, ele fiind corelate cu salariul minim pe economie. Salariul minim a crescut la începutul anului cu 7,2% astfel încât era pericolul ca și amenzile să crească. Din păcate PSD s-a opus acestei inițiative și amenzile vor crește.

PNL a oprit suprataxarea companiilor din domeniul energetic.

Am oprit orice creștere sau indemnizație a demnitarilor pentru anul în curs. PSD s-a opus din nou.

Am ieftinit creditarea. Sistemul bancar a fost suprataxat, și apoi s-au întors către credite și către oameni. CEC și Banca Transilvania au fost băncile afectate, ale căror active sunt în România.

Am vrut să ne asigurăm că diaspora poate vota exact ca la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare. Vot în trei zile, dacă erau persoane la coadă la ora 21.00, să poată vota în continuare. Și au cerut expres ca numărul de deputați alocați diasporei să fie dublu. În prezent sunt peste 4 milioane de români plecați. PSD s-a opus și aici.

Sunt doar câteva exemple ca să înțelegem de ce este foarte greu să guvernezi având un Parlament condus de socialiști și care se opune oricărei tentative de reformă și unul care vrea să-și păstreze privilegiile.

Guvernul PNL are nevoie de un Parlament care să susțintă tot ceea ce înseamnă reformarea sistemului public. Să fie pro european și pro atlantic. PSD a avut numeroase derapaje în aceste direcții.

Anticipatele reprezintă o urgență iar în democrație, votul este singurul instrument valabil.” a declarat Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share