17/10/2021

Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște: Bătălia pe care o dăm acum este cea mai mică!

Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște, a vorbit astăzi într-o conferință de presă online, despre situația legată de pandemia de Covid 19 de la nivelul societății și de modul în care anumite probleme se află ”sub control” câtă vreme, spune el, Guvernul are bani să gestioneze această criză din punct de vedere economic și al resurselor sanitare.

Mesaje din conferința de presă:

 1. Deși există o pandemie la nivel mondial, în același timp vedem că este și o criză în sistemul de sănătate și un război mediatic. Există televiziuni și o parte a presei care dezinformează, răspândește ură și destabilizează. Ni s-au transmis imagini cu rafturile goale, au panicat oamenii că nu vor mai fi bani de pensii și salarii. Realitatea este că avem alimente suficiente și capacitatea să susținem oamenii. Guvernul are bani și poate plăti și pensiile și salariile și poate acoperi costurile din sistemul medical.
 2. Guvernul PNL a reușit să vină cu această amânare de 9 luni a ratelor bancare. Este pentru prima oară când băncile sprijină în acest mod societatea. Din cele 37 de miliarde alocate de UE, România a primit 3,1 miliarde, din care 1 miliard merge la sănătate și mediul privat.
 3. Suportul NATO este vizibil, avioanele au adus din Coreea și China materialele necesare pentru protecția împotriva Covid 19.
 4. În această nebunie media, trebuie să privim adevărul în față, este pentru prima dată când trebuie să reacționăm prompt.
 5. Este nevoie să oferim suport pentru mediul de afaceri local: să cumpărăm de la magazinele mici din cartier, să ajutăm micile afaceri, legume și fructe de la producătorii locali. Să-i ajutăm să-și vândă marfa și să-și poată plăti angajații.
 6. Legat de situația politică, sunt dezamagit. S-a dat ordin pe unitate să se scoată capital electoral, în condițiile în care PSD a fost 75% din timp la guvernare și trebuia să rezolve lucrurile atunci.
 7. Să nu uităm că 400 de români au fost salvați de sistemul de sănătate și trebuie să mulțumim medicilor.
 8. Pe plan local, am văzut că în mijloacele de transport în comun oamenii nu poartă mască, ar trebui să fie obligați să poarte mască.
 9. Primăria Târgoviște poate să plătească datoriile pe care le are către firmele târgoviștene, pentru a ajuta economia locală. Ar trebui să nu se mai ”vaite Primăria” că acest program de dezinfectare costă, să nu se mai uite la bani, că de aceea plătim taxe și impozite.
 10. Ne aflăm într-un moment de răscruce planetar. Până acum a existat o competiție între marile puteri ale lumii. Partea bună este că în această perioadă am văzut cu toții că s-a redus poluarea.
 11. Este necesară și o schimbare din interior, să devenim oameni, să ne iubim aproapele, să fim empatici, sunt multe calități pe care le putem redescoperi. Dar munca trebuie să fie a noastră. Lucrurile mici sunt cele care ne aduc bucurii, de aici putem începe să schimbăm societatea. Am trecut prin primul și al II-lea război mondial, printr-o revoluție, și cred că bătălia pe care o dăm acum este cea mai mică. Este nevoie să ne unim puterile, inteligența nativă, forța interioară, să ne susținem unii pe alții.
 12. Nu vreau să vorbesc despre ce face Guvernul și Prefectura. PSD face o campanie electorală și populsim prin măsurile luate.
 13. România este pregătită să facă față unei crize economice, cu ajutorul banilor de la UE și a împrumuturilor bancare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share