20/01/2021

Aurelian Cotinescu, PNL Târgoviște: Vrem să facem lumină în afacerea ”Stadionul”

Reabilitarea Stadionului Eugen Popescu din Târgoviște râmâne în continuare un motiv de discuții între liderii PNL Târgoviște și administrația locală. În urmă cu 10 luni au fost sesizate anumite probleme legate de expertiza pentru lucrările de construcție, care s-a dovedit a fi una falsă, dar care a fost completată de un al doilea expert și, despre care ni s-a comunicat că este în legalitate.

Acum sunt ridicate probleme cu privire la siguranța cetățenilor, în urma acestor documente, din care nimeni nu înțelege dacă viitoarea construcție va fi sau nu una sigură. Tot liderii PNL spun că trebuie recuperate prejudiciile pentru acele acte, dar cer și lămuriri cu privire la sumele finale care vor acoperi costul acestei investiții. Aceștia au aproximat că totalul va ajunge la peste 20 de milioane de euro, în condițiile în care inițial, proiectul a fost votat in Consiliul Local pe suma de 6,3 milioane de lei, iar în țară se construiesc stadioane cu 9 milioane de euro.

Mai multe detalii a oferit Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște:

”Încercăm să facem lumină în afacerea numită ”Stadionul”. Vrem să scoatem adevărul la iveală astfel încât toată lumea să fie informată. Nu oprim in niciun fel construcția stadionului, prin ceea ce facem noi, din contră, ajutăm Primăria să intre în legalitate. Dacă faci o investiție de acest nivel, trebuie să se înțeleagă că nu trebuie pusă în pericol viața oamenilor.

Primăria avea obligația să vină în fața oamenilor atunci când a constatat problema legată de expertiza falsă, și să vorbească despre ea. Să vină cu soluții și cum să recupereze prejudiciul. Să facă o nouă expertiză de la zero și să continue lucrările.

Au preferat minciuna, demagogia, au preferat să ne atace pe noi, de parcă noi liberalii eram de vină pentru proasta administrație. M-au atacat si pe mine personal, că am închis niște firme. De unde să știe domnii de la Primărie care au trăit doar conectați la banul public, cât de greu se conduce un grup de firme cu 150 de angajați in perioada maximă a crizei economice, dar și despre controalele ”aranjate”  pentru firmele din Târgoviște.

Eu am construit o afacere de la zero și am intors la bugetul statului, in 20 de ani, aproape 10 milioane de euro, bani pe care acești domni nu i-au dat.

În luna aprilie 2019, câștigă contractul de proiectare, firma DAC Project, iar aceștia anunță Primăria imediat că sunt probleme la expertiză și cere anumite clarificări. Primăria face demersuri in luna mai, către Mipro Proiect, cel care se ocupa de expertiză și ulterior, la solicitarea Dac Project, în luna octombrie 2019, află că expertiza este falsă.

Problema este că Primăria nu a luat niciun fel de măsură atunci când a aflat că expertiza este falsă și a venit cu un alt expert, care nu a făcut o altă expertiză, ci a făcut o completare la expertiza falsă.

Imagini din conferința de presă:

În luna octombrie, primul proiectant trimite către Primărie cererea de reziliere a contractului, între el și Primărie.

De ce nu s-a denunțat contractul de expertiză și s-a cerut recuperarea prejudiciului?

Tribuna a II-a a fost demolată pe baza unei expertize false. Nu ne spune nimeni, cine răspunde pentru acest lucru. Poate nu trebuia demolată și Stadionul se putea doar renova?!

La început ni s-a comunicat că acest proiect  va costa 6,3 milioane de lei plus TVA. Ulterior s-a ajuns la 7 milioane de euro. Dacă Tribuna a II-a va costa 7 milioane de euro, doar în prezent, Tribuna cea veche va fi renovată cu 14 milioane de euro. Pentru că acolo sunt probleme foarte grave la structură.

Se va obține un semi stadion cu două tribune paralele, fără peluze, nu cu acel oval cum au stadioanele, toate la un cost de peste 20 de milioane de euro.

Hagi a făcut stadionul din bani privați, cu 9 milioane de euro și este agrementat UEFA, cu 4500 de locuri, cu 9 terenuri de antrenament și cu Academia pe care o are, cu spații de odihnă, cazare.

La Sfântul Gheorghe, Sepsi face un stadion cu 40 de milioane de lei și este o bijuterie, terenuri de antrenament, bază sportivă. Asta înseamnă să faci performanță.

Nu ca noi, facem un stadion într-o zonă istorică și facem terenul de antrenament la Baza de Agrement.

Aceasta nu este o administrație, este o iluzie, este planul cuiva de a obține voturi în an electoral. Dacă de 30 de ani a mers să aduni voturi în acest mod, merge și anul acesta.

Vrem să-și asume cheltuiala banilor publici și să ne răspundă la următoarele întrebări?

  • Când veți spune adevărul?
  • Când veți avea o expertiză bine făcută?
  • Cine recuperează banii pentru expertiza falsă?
  • La primul proiect s-au platit 118.000 de lei, la al doilea proiect se plătesc 400.000 de lei, de ce?
  • Cum recuperează prejudiciul din demolarea Tribunei a II-a?
  • Care este suma reală la care se va ajunge cu construcția acestui Stadion?

Vom depune și un document la Primărie pentru a ni se răspunde foarte repede la aceste întrebări.” a explicat Aurelian Cotinescu.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share