Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Austria a încălcat statul de drept prin blocarea aderării României la Schengen!

”Decizia Austriei de a bloca intrarea României în Schengen încalcă statul de drept, în contextul în care atât Bulgaria, cât și România sunt cu mult peste îndeplinirea tuturor cerințelor pentru intrarea în Schengen” a răspuns comisarul  Ylva Johansson, din  Comisia LIBE a  Parlamentul European, la o interpelare pe care i-a adresat-o europarlamentarul țărănist Cristian Terheș.  
”Am avut unele state membre care au avut unele îndoieli iar din acest motiv am trimis o misiune specială de evaluare împreună cu România și Bulgaria, și care a revenit cu un raport foarte bun. Acest lucru l-am și prezentat într-o comunicare din partea Comisiei. Nu există nicio problemă nerezolvată. Trebuie să spunem acest lucru foarte clar! Pentru mine e important, în fapt, statul de drept. Dacă îndeplinești criteriile, nu poți veni cu alte criterii care nu sunt  în lege  Nu e un lucru corect să-l faci. Apoi există alte probleme. Da, există o problemă cu un număr crescând de migranți ilegali pe ruta Balcanilor de Vest. Aceasta e o provocare de care trebuie să ne ocupăm împreună. Și e ceva de care ne ocupăm împreună.
Primul și cel mai important lucru este să facem progrese în privința legislației, a pactului pentru migrație să ne asigurăm că avem toate dosarele adoptate în acest mandat. Al doilea lucru este să întreprindem acțiuni de urgență împreună cu alte state membre. Așadar, am început să facem asta din octombrie anul trecut, să ne ocupăm de migrația ilegală pe rutele din Balcanii de Vest. Comisia  a fost foarte activă, statele membre au acționat, am acționat împreună. Iar după toate acestea, am văzut o scădere a migrației ilegale cu 30% în ultima lună a anului trecut.
Iar recent,  am primit datele pentru luna ianuarie, care are o scădere de 48% comparativ cu decembrie. Așadar, când acționăm împreună ca o echipă europeană, abordând și conlucrând cu țări terțe, este posibil să avem un efect asupra migrației ilegale. Dar,  acest lucru nu are nimic de-a face cu dreptul României și Bulgariei de a fi parte din Schengen. Nu există nicio problemă nerezolvată. Trebuie să spunem acest lucru foarte clar! Pentru mine e important, în fapt, statul de drept. Dacă îndeplinești criteriile, nu poți veni cu alte criterii care nu sunt  lege  Nu e un lucru corect să-l faci”, a spus Comisara Johansson.
Așadar în martie putem intra în Schengen, corect ? Din moment ce toate cerințele au fost îndeplinite”, i-a replicat Cristian Terheș.
Din perspectiva Comisiei Europene, toate cerințele sunt îndeplinite, așa că nu depinde de noi. Ține de președinția [rotativă], desigur, să decidă când e momentul potrivit pentru a avea subiectul din nou pe ordinea de zi”, a răspuns comisara.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share