Suntem bogați. Avem informație. Fiecare scrie despre piatra la rinichi, despre lacul Belina, despre creșterea Robor și tratamentul bronșitei cu infuzie de ceapă. Există la nivel național peste cinci sute de site-uri și bloguri în categoria mass-media, înregistrate oficial.

Doar în Târgoviște sunt vreo 30 de astfel de platforme electronice, câteva cu forță jurnalistică -tot respectul și prețuirea pentru munca lor-, dar majoritatea sunt fumigene plătite și necitite.

Acum aș vrea să aștern câteva lămuriri pentru cei care au comentat ori au trimis mesaje și email-uri.

1. Nu am nicio obligație de a mediatiza acțiunea vreunei persoane/instituții.
Dacă o fac este pentru că tot ce am creat la ziarul online Oficial Media și la revista Artele Spectacolului are ca bază pasiunea pentru bun, frumos și adevăr, pentru o direcție pozitivă.
2. Nu, nu am primit niciun ban de la Festivalul Laura Stoica așa cum nu am primit nici la Padina Folk; două evenimente aflate la poli opuși, ca organizare.
3. Nu, nu fac parte din PSD, dar l-am susținut pe senatorul Adrian Țuțuianu fiindcă îl consider un bun politician și un om de acțiune.
4. Nu primesc niciun ban de la Complexul Turistic de Natație însă este principalul obiectiv turistic și de agrement al orașului și am grijă, în calitatea mea de formator de opinie, ca lucrurile să meargă bine.

Vă rog să nu ne mai jigniți!

5. Da, este vorba despre Târgoviște și vă rog să nu ne mai jigniți. Dacă aveți bani de promovare, plătiți prețul corect, sau dacă nu aveți buget de publicitate, cereți-ne ajutorul. O vom face gratis dacă este în interesul cititorilor noștri.
6. Acțiunile arhiepiscopiei sunt particulare și nu instituționale, drept pentru care trebuie să plătească promovare. Între biserică și bibliotecă aleg să scriu despre ”seara de carte”. Acesta este adevărul meu.
7. Consider că datoria mea este să aduc la cunoștința primarului elementele cu aspect negativ, nu să le fac publice. Interesul meu este construcția înaltă a orașului și nu hărțuirea municipalității. Desigur, când a existat rea-credință și lucrurile au luat-o razna, am fost nevoit să atrag atenția în mod public.
8. Principalii sponsori sunt societățile comerciale, dar suntem susținuți și de societatea civilă prin câțiva oameni de suflet. Secundar, o parte din cheltuieli sunt suportate personal, din drepturi de autor și acțiuni organizate cu caracter de turism alpin.
Acestea fiind spuse, este de la sine înțeles că nu facem jurnalism de ”can-can”, nu pentru că nu avem ”material”, ci pentru că nu folosește nimănui. Ne respectăm prietenii și ne cinstim valorile.
Cristi Iordache

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share