Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Avocado, beneficii incredibile pentru sănătate

Fără îndoială că avocado este unul dintre cele mai utile fructe de pe planetă. Este o adevărată comoară de nutrienți. În plus, acest fruct este atât de versatil încât îl poți combina cu aproape orice: de la salate la deserturi.

Mai multe studii au confirmat beneficiile incredibile pentru sănătate ale consumului regulat de avocado. Mai jos am selectat 20 dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să mănânci acest fruct uimitor în mod regulat.

1) Bogată în grăsimi sănătoase.

Aceste grăsimi sunt esențiale deoarece reduc riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, precum și nivelul de colesterol „rău” din sânge.

2) Ajută la pierderea în greutate.

Avocado este un adaos excelent pentru orice dieta de slabit.

3) Controlează presiunea.

Avocado este bogat în potasiu, care este cel mai important mineral pentru reducerea efectelor sodiului asupra organismului. Potrivit Asociației Americane a Inimii, această sursă naturală de potasiu este extrem de utilă în menținerea tensiunii arteriale la niveluri sănătoase.

4) Sprijină tratamentul bolilor cardiovasculare.

Experții în sănătate vă sfătuiesc: mâncați avocado în mod regulat și veți reduce semnificativ nivelul de colesterol „rău” și veți îmbunătăți sănătatea inimii.

5) Reduce trigliceridele din sânge.

6) Scade colesterolul total.

7) Scade colesterolul „rău”.

8) Crește colesterolul „bun”.

9) Este bogat în nutrienți.

Avocado conține o gamă largă de nutrienți, inclusiv peste 20 de minerale și vitamine: Vitamina C – 33%; Vitamina E – 21%; Vitamina B6 – 26%; Vitamina K – 53%; Cupru – 19%; Acid folic – 41%; potasiu – 28%; Acid pantotenic – 28%.

10) Îmbunătățește absorbția nutrienților.

11) Îmbunătățește absorbția antioxidanților.

Citește și:

Medicul Teofil Lung: Nu există tumoare pe lumea asta care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră

Leon Dănăila, după o căsnicie de jumătate de secol: Am rămas cu o dragoste cum nu se poate spune!

Peter Deunov: Cel mai puternic medicament din lume este apa fierbinte

Adăugarea unei jumătăți de avocado la o salată care conține morcovi, salată verde și spanac îmbunătățește absorbția antioxidanților din aceste legume. Cu alte cuvinte, puteți absorbi de 8,3 ori mai mult alfa-caroten, de 13,6 ori mai mult beta-caroten și de 4,3 ori mai multă luteină 4,3.

12) Protecția împotriva diabetului.

Acest fruct este foarte util pentru menținerea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de a dezvolta diabet.

13) calmant al durerii.

Extractul de avocado este util în reducerea simptomelor artritei (osteoartrita). Are proprietăți antiinflamatorii puternice care ameliorează durerea cauzată de inflamație.

14) Reduce inflamația.

Mai multe studii au arătat că inflamația cronică este o cauză majoră a majorității bolilor moderne, inclusiv alergiile, boala Alzheimer, astmul, bolile cardiovasculare și cancerul. Acidul oleic din avocado poate reduce eficient inflamația.

15) Îmbunătățește sănătatea ochilor.

Distrofia oculară este principala cauză a orbirii în Statele Unite. Zeaxantina și luteina sunt doi antioxidanți puternici găsiți în avocado și s-au dovedit a fi extrem de utile în tratarea acestei afecțiuni. De fapt, avocado este considerat cea mai bună sursă de luteină dintre fructe.

16) Un bun adaos la dieta pentru femeile însărcinate.

Vitamina B6 este benefică pentru țesutul creierului și creșterea. În plus, acidul folic este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a fătului la începutul sarcinii. Vitamina B6 reduce de asemenea greturile matinale.

17) Protecția împotriva cancerului.

O serie de studii au arătat că avocado poate ajuta la combaterea cancerului. Extractul de avocado poate limita creșterea celulelor canceroase de prostată. De asemenea, reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

18) Oasele sănătoase.

Consumul regulat de avocado face oasele mai puternice.

19) Îmbunătățește digestia.

20) Îmbunătățește starea de spirit.

Nivelurile ridicate de vitamine și minerale din avocado, și în special, acid folic și potasiu, sunt de mare ajutor în îmbunătățirea dispoziției și prevenirea schimbărilor de dispoziție. O serie de studii au arătat o legătură între depresie și nivelurile scăzute de potasiu. Acidul folic este, de asemenea, un ingredient important care reduce simptomele depresiei.

batranete.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share